Dacă ai avut ghinionul să te infectezi cu noul coronavirus, iar simptomele sunt uşoare, poţi să te tratezi şi acasă, fără să fie nevoie de internare.

Pentru formele ușoare, este bine să aveți în casă anumite medicamente care pot fi eficiente pentru ameliorarea simptomelor.

Cazurile ușoare de Covid-19 înseamnă prezența simptomelor precum: febră (mai mică de 37,5 ° C),  stare generală de rău, tuse, dureri de gât, congestie nazală, cefalee, mialgie şi diaree.

Pentru pacienții asimptomatici sau care au simptome ușoare, medicamentul ce poate fi luat este paracetamolul.

Puteţi lua şi antiinflamatoare numai dacă situația pacientului începe să se înrăutățească.

Vitaminele sunt, de asemenea, indicate în infecţia cu noul coronavirus: Vitamina C, Vitamina AD3 şi chiar zinc.

Cortizonul trebuie administrat numai în caz de urgență pentru a evita atacul sistemului imunitar al pacientului. Este recomandat să se mențină o hidratare și o nutriție adecvate și să nu se modifice terapiile cronice pentru alte patologii.

Corticosteroizii trebuie utilizați la pacienții a căror situație nu se îmbunătățește în 72 de ore, mai ales dacă există o agravare a parametrilor de oxigen. Heparina trebuie utilizată numai la subiecții imobilizați din cauza infecției.

Autoritatea medicamentului din Italia a suspendat autorizația de utilizare a hidroxiclorochinei pe baza studiilor științifice și în conformitate cu recomandările liniilor directoare internaționale. Nu numai că, potrivit agenției italiene pentru medicamente, absența oricărui beneficiu clinic asociat tratamentului în cauză a fost dovedită. Dimpotrivă, efectele secundare grave și potențial letale pentru pacient au fost găsite în cadrul clinic.

Dexametazona 6mg pe zi timp de 10 zile este singurul medicament care a fost dovedit pina acum sa scada mortalitatea.
Remdesivir se folosește, de asemenea, pentru tratarea infecției cu noul coronavirus.
Antibioticele, de regulă, trebuie evitate, cu excepția prezenței unei persistențe a febrei timp de peste 72 de ore sau când este suspectată și prezența unei infecții bacteriene.

Dacă simptomele persistă sau se agravează, nu mai aşteptaţi şi sunați urgent la 112!