Cu toţii avem nevoie de puţină linişte pentru relaxare. Singura posibilitate în acest sens ţine mai degrabă de o cameră privată. Dar, dacă ai apela la izolatii de calitate şi ai izola fonic încăperile atunci ai mai multe şanse să profiţi de liniştea necesară.

Există numeroase metode prin care poţi izola o încăpere, atât la interior cât şi la exterior. Ba chiar există şi un sistem special în acest sens care se referă la izolarea fonică.

Doar că nu avem cu toţii disponibilitatea de a investi în aşa ceva, mai cu seamă când bugetul nu este unul disponibil.

Iată câteva idei:

  • Izolarea unui perete înseamnă să ţii cont de cât este de gros şi să acţionezi în acest sens. Se poate opta şi pentru vopsea specială care să minimalizeze sunetul, celuloza este şi ea utilă, pentru că acţionează că o “sugativă” şi reţine sunetul – chiar şi un singur strat din acest material este suficient cât să reţină până la 75% sunetul ce se reflectă de la suprafeţe precum pereţii.
  • Pentru zona de podea izolaţia fonică trebuie să ţină cont de acele carpete acustice. Altă dată ajută ceea ce ţine de spuma fonică.
  • Melamina, un material cu bază ceramică, este o altă soluţie pentru a face ca absorbţia de sunet să se realizeze. Să podeşti la propriu cu un astfel de material este o metodă de luat în seamă.
  • Pentru zonele de ferestre şi uşi există de asemenea o diversitate de lucruri la care se poate apela pentru izolarea fonică dorită. În acest sens există chiar şi draperii cu acest rol şi sunt destul de eficiente. De asemenea, grosimea tâmplăriei este de luat în seamă.

Astfel de metode sunt clasice şi destul de frecvente în rândul celor care doresc să îşi izoleze fonic casă.

Însă ţinem cont de acest aspect încă de la bun început când se face construcţia, de unde şi nevoia că zidurile să fie mai groase, contrar cu acele tipuri de clădiri încă de pe vremea comunismului şi chiar şi înainte.

De asemenea, după construcţia în sine izolarea termică este şi ea de luat în considerare. De fapt este un soi complex de izolare căci ţine şi de izolarea termică însă şi de cea fonică în egală măsură.

Pentru reducerea sunetelor trebuie să creezi o barieră între sursa în sine şi confortul tău.

Metode există însă nu trebuie să uităm nici de investiţie. Ajungem la concluzia că până la urmă izolarea realizată cu material adecvate şi care să implice îngroşarea pereţilor este cea mai eficientă idee. Asta pentru că se realizează ceva trainic până la urmă şi nu faci o investiţie de moment sau care are nevoie de reconsiderare la investit bani în timp scurt imediat după.