A expirat perioada de valabilitate a permisului si vrei sa il reinnoiesti? Ti-ai schimbat numele de familie si vrei sa aplici pentru un permis cu o valabilitate noua, in care sa fie inscris numele pe care il porti in prezent? Atunci ai nevoie de fisa medicala pentru schimbare permis!

Daca ai tot amanat obtinerea fisei medicale gandindu-te la aglomeratia pe care va trebui sa o suporti, afla ca etapele necesare pentru eliberarea acestui act nu mai sunt deloc o povara. Nu va mai trebui sa aloci cateva zile la rand din programul tau pentru acest demers, dand peste cap toata agenda saptamanii si nu va mai fi nevoie sa vizitezi diverse clinici, strabatand orasul in lung si in lat.

In prezent, fisa medicala schimbare permis se elibereaza rapid, in cel mult o ora, in cadrul aceleiasi clinici. Toate cabinetele la care urmeaza sa faci vizitele medicale se afla in aceeasi locatie, fara a mai trebui sa te deplasezi intre diferite unitati medicale. Este suficient sa te programezi la o clinica autorizata, pentru ca in ziua stabilita sa efectuezi toti pasii necesari pentru a intra in posesia fisei medicale.

Care sunt actele necesare pentru a solicita fisa medicala?

La solicitarea fisei medicale va trebui sa prezinti personalului de la receptia clinicii cateva acte cerute obligatoriu prin lege. Adu cu tine buletinul sau cartea de identitate, fisa de scolarizare, daca este cazul, adeverinta de la medicul de familie in care sa se mentioneze daca figurezi cu boli cronice si ochelarii de vedere, in cazul in care esti purtator ai acestora.

Daca suferi de diabet de tip I, vei avea nevoie si de scrisoarea medicala eliberata de medicul diabetolog, in care sa fie specificate diagnosticul, tratamentul si recomandarea de a fi apt pentru a conduce. Nu trebuie sa iti faci griji in privinta acelor sau a recoltarii probelor de sange, aceste analize nefiind necesare! De asemenea, nu se efectueaza nici radiografia pulmonara.

fisa medicala schimbare permis

Ce investigatii medicale va trebui sa efectuezi?

Pentru a obtine fisa medicala pentru schimbare permis, legea impune efectuarea unor investigatii obligatorii, care sa ateste faptul ca esti apt pentru a conduce pe drumurile publice. In acest sens, va trebui sa faci urmatoarele vizite medicale:

  • Oftalmologie;
  • ORL;
  • Ortopedie;
  • Medicina interna;
  • Neurologie;

In urma celor 6 investigatii medicale, rezultatele emise de medicii specialisti vor trebui sa te declare apt pentru a conduce. In situatia in care unul dintre rezultatele inscrise in fisa medicala pentru schimbare permis indica faptul ca esti inapt pentru soferie, nu vei putea aplica mai departe pentru schimbarea permisului auto.

Daca esti conducator auto din grupa a II-a, pentru autovehicule din categoriile C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 si D1E vei mai avea nevoie si de o consultatie pneumologica, pentru a se determina riscul de aparitie a apneei in somn.

Fisa medicala schimbare permis este valabila 1 an de la data inregistrarii si poate fi utilizata pe intreg teritoriul tarii, indiferent de orasul in care a fost emisa. Etapele pentru obtinerea acestui document sunt bine organizate, astfel incat nu vei pierde timpul inutil si nu iti vei decala activitatile programate. Serviciile de calitate asigurate de personalul medical iti vor facilita intreg demersul de eliberare a fisei medicale, obtinand acest act intr-o singura zi.