De mai bine de o lună de zile, Ministerul Sănătăţii umflă numărul noilor cazuri de coronavirus din România pentru a băga frica în români şi să-i determine să cumpere şi să poarte măştile de protecţie. Avem dovada că autorităţile au falsificat intenţionat raportările zilnice de covid 19.

Ieri, 23 iulie 2020, pentru prima dată de la depistarea primului caz de coronavirus din România, Ministerul Sănătăţii, prin intermediul Grupului de Comunicare Strategică ne anunţă câte cazuri pozitive de retestare au fost în ultimele 24 de ore.

„În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.112 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 393 de persoane au fost reconfirmate pozitiv”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Aşadar, din cei 1505 depistaţi pozitiv de coronavirus în ultimele 24 de ore, 393 sunt defapt pacineţi retestaţi pozitiv. Până ieri, acest lucru nu era comunicat separat ci ne transmiteau cifra la comun, retestaţi pozitiv cu testaţi pozitiv în premieră. Aşadar, falsificare grosolană a numărului de noi cazuri de coronavirus ca să bage frica în populaţie că numărul infectărilor creşte alarmant.

Potrivit datelor comunicate pe 23 iulie, putem estima că în medie, 36% din cazuzile noi comunicate zilnic, erau defapt retestări pozitive. Adică autorităţile au falsificat raportările de coronavirus în medie cu circa 36%.

Şi se mai miră că românii nu îi mai cred şi că nu mai respectă nicio măsură.

Doar aşa, prin raportări false şi testări masive şi nereale, pot băga frica în polulaţie care va fi nevoită să cumpere sutele de milioane de măşti de protecţie care sunt ineficiente, dar care sunt aducătoare de venituri pentru firmele care le-au cumpărat din China şi India şi trebuie să le vândă cuiva.

Până ieri, 23 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 41.275 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 24.862 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.787 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare iar 2.126 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 5.586. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 285 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.030.692 de teste. Dintre acestea 20.085 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 11.978 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 8.107 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 1.334 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 23 iulie.

Pe teritoriul României, 250 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 816 persoane se află în izolare instituționalizată.De asemenea, 1.334 de persoane se află în carantină la domiciliu.