Platforma de recrutare online SmartDreamers a lansat proiectul “România în cifre”, un site pe care toți cei interesați de cifre și statistici vor regăsi date importante, preluate din surse de încredere precum Institutul Național de Statistică, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, platforme de joburi și Comisia Națională de Prognoză.

Pe romaniaincifre.ro, investitorii, angajatorii, jurnaliștii și chiar candidații care caută un job pot găsi un număr de 8 hărți interactive care conțin informații despre populația rezidentă în România, Produsul Intern Brut și împărțirea acestuia per locuitor, numărul de salariați, salariul mediu net sau rata șomajului.

“Atunci când am pornit acest proiect am fost inspirați de o inițiativă a organizației GovITHub din perioada alegerilor parlamentare 2016. La acea vreme, ei au făcut o astfel de hartă, o noutate pentru domeniul respectiv. Proiectul „România în cifre” reunește informații cu privire la piața muncii și nu numai, permite vizualizarea și analizarea acestora fără a necesita cunoștințe avansate de procesare a datelor din partea utilizatorilor“ afirmă Ovidiu Mărginean, coordonatorul proiectului romaniaincifre.ro.

Atât hărțile existente cât și întreaga platformă vor avea parte de update-uri periodice, în funcție de informațiile noi care vor fi furnizate și studiile pe care platforma SmartDreamers le va mai derula în acest an.

SmartDreamers este o platformă de recrutare lansată în 2014, cu operațiuni în România, Ungaria și Polonia. În 2016, după două investiții de tip Business Angels, SmartDreamers obține o investiție din parte 3TS Capital Partners pentru extinderea operațiunilor.