Simona Halep şi-a aflat adverara din optimile de finală ale Australian Open. Românca va juca cu “Serena Williams de Japonia”. Naomi Osaka are 20 de ani şi se află în prezent pe locul 72 mondial.

Simona Halep joacă luni dimineaţă de la ora 08,00, ora României cu japoneza care este asemuită cu Serena William. Meciul maraton din turul trei cu Lauren Davis, a epuizat-o pe româncă şi a sleit-o de energie.

Primul lucru pe care Simona Halep l-a făcut după meci a fost să mănânce. Antrenorul Darren Cahill a postat o imagine cu eleva lui, care a mâncat cu poftă.

“Să dorm şi nişte ciocolată, de fapt o să beau ciocolată caldă după”, a spus romanca, la conferinţa de presă.

Halep a recunoscut că a avut dureri tot timpul meciului cu Davis: Am simţit durere tot meciul, dar nu am renunţat. Cu siguranţă, sunt mai puternică acum din punct de vedere psihic şi pot să rezist la orice fel de moment din meci. Asta mă face foarte fericită şi cred că marele câştig este că mă pot descurca.

Naomi Osaka s-a calificat pentru prima dată în carieră în optimile de finală ale turneu de Grand Slam. Japoneza are un joc agresiv şi unul dintre cele mai puternice servicii din circuitul feminin. Asemănarea cu fostul lider mondial i-a adus porecla de ”Mini-Serena”. Până la actuala ediţie de la Australian Open, Naomi Osaka nu trecuse niciodată de turul al treilea la un turneu de Grand Slam.

Viitoarea adversară a Simonei Halep a ocupat locul 40 în octombrie 2016, cel mai bun din cariera ei.  Primul serviciu al japonezei ajunge până la 180 de kilometri pe oră. Osaka are un joc agresiv şi loveşte foarte bine mingea cu reverul.

Simona Halep şi Naomi Osaka s-au mai întâlnit de două ori, ambele partide fiind câştigate de sportiva noastră. Mai întâi, în 2016, în turul al treilea de la Roland Garros, Halep s-a impus în trei seturi, scor 4-6, 6-2, 6-3, apoi, anul trecut, a repetat performanţa, în turul al doilea al turneului de la Miami, scor 6-4, 2-6, 6-3. Să se repete şi luni isotria şi românca să o învingă din nou pe Mini Serena?!

Simona Halep a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 4-6, 6-4, 15-13, pe americanca Lauren Davis, locul 76 WTA, în cea mai lungă partidă a turneului, care a durat trei ore şi 45 de minute.