TVR a stabilit cine va prezenta ediţia cu numărul 18 a celebrului Festival Internaţional Cerbul de Aur ce se va desfăşura în perioada 29 august – 2 septembrie 2018 în Piaţa Sfatului de la Braşov.

O celebră actriţă româncă şi un actor italian vor prezenta Cerbul de Aur 2018. TVR a stabilit ca Mădălina Ghenea și italianul Gabriel Garko să fie gazdele celebrului festival de la Braşov.

Cei doi au prezentat în 2016, festivalul de la San Remo din Italia. Gabriel Garko a debutat ca actor în anii 90, iar în anul 1991, actorul a câştigat o ediţie a concursului Mister Italia, fiind declarat cel mai frumos bărbat din ţară.

18 concurenţi din 15 ţări vor concura pe scena amplasată în Piaţa Sfatului din Braşov, la ediţia organizată de TVR cu orcazia Centenarului.

Dora Gaitanovici, Ovidiu Anton şi Raluca Blejusca vor reprezenta România la Cerbul de Aur 2018. Celor trei români li se alătură 15 concurenţi din 14 ţări: Albania, Armenia, Belgia, Cipru, Franţa, Irlanda, Israel, Italia, Kazakhstan, Macedonia, Marea Britanie, Republica Moldova, San Marino şi Spania.

Andra, Delia, Horia Brenciu & HB Orchestra, Loredana, The Motans, Carla’s Dreams, The Humans și celebrul saxofonist Flavius Teodosiu vor susţine recitaluri la ediţia cu numărul 18 a Cerbului de Aur. Iar printre artiştii străini care vor cânta la Cerb se numără James Blunt, Amy Macdonald, Gigliola Cinquetti, Eleni Foureira şi Edvin Marton.

Festivalul a debutat în anul 1968 şi a avut 17 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2009. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzicã organizat în România  şi, în mod tradiţional, la Brașov.