Foarte mulţi români se întreabă cine este cu adevărat în spatele partidului fenomen care în ultimele luni atrage tot mai mulţi români. recentNEWS.ro a stat de vorbă cu cel care a avut curajul de a pune bazele proiectului numit Noua Românie.

Când vine vorba de un nou partid în România, românii devin sceptici cu privire la scopul lui şi mai ales cine se află în spatele acestui nou proiect politic. De câteva luni de zile, un nou partid prinde tot mai mult contur în România. Este vorba de Noua Românie, despre care am aflat că a fost aprobat de Tribunalul Bucureşti pe 17 iunie 2015.

Pentru a afla cine este în spatele PNR şi care este scopul acestui partid, l-am contactat pe Preşedintele Noua Românie, Sebastian Popescu, care a avut amabilitatea de a răspunde sincer şi direct, la câteva întrebări pertinente.

recentNEWS.ro: Cine a fondat Partidul Noua Românie şi cu ce scop?

Sebastian Popescu: Partidul Noua Românie a fost fondat de mine împreună cu trei tineri: Cosmin Grancea, Dan Truţia şi Cristian Drăghiceanu. Scopul înfiinţării PNR este acela de a schimba lucrurile în România. PNR este partidul anti sistem, format din românii care nu mai vor să fie conduşi de actuala clasă politică, coruptă şi nereformată. 

recentNEWS.ro: Cine se află cu adevărat în spatele PNR?

Sebastian Popescu: În spatele PNR se află MUNCA, foarte multă muncă, depusă de membrii PNR. Întrebări de genul:  „Al cui e partidul?”, „Cine e în spatele vostru?”, am primit frecvent din partea celor sceptici că în România se poate construi un partid de la zero, curat şi format din români care nu au mai făcut politică. Nu e nimeni în SPATELE PNR. Eu sunt principalul fondator, eu sunt actualmente Preşedintele PNR şi deciziile sunt adoptate de mine, împreună cu forurile statutare ale PNR.

recentNEWS.ro: Cine finanţează Partidul Noua Românie?

Sebastian Popescu: Membrii PNR finanţează PNR, prin cotizaţii şi donaţii. Cotizaţia lunară pe care un membru o plăteşte este 5 lei. Cotizaţia se achită odată pe an, în cuantum de 60 lei. Membrii care doresc şi pot, fac şi donaţii în mod benevol. Nu am primit vreun leu din partea altor persoane, firme, sau de la stat.

recentNEWS.ro: Aveţi vreo legătură cu Soros? Vă finanţează partidul?

Sebastian Popescu: Nu avem nicio legătură cu Soros. Nici directă, nici indirectă. Nici Soros şi nici altă persoană publică, politică, om de afaceri, NU A FINANŢAT ŞI NU FINANŢEAZĂ PNR. Aşa cum am precizat anterior, membrii PNR finanţeză partidul. Această fugmigenă aruncată de postacii altor partide nu are niciun substrat de adevăr şi are rolul doar de a decredibiliza PNR, însă nu au nicio şansă. Noi putem justifica fiecare leu primit.

recentNEWS.ro: Câte Organizaţii Locale are PNR?

Sebastian Popescu: În prezent, Partidul Noua Românie are 29 de Organizaţii Locale, patru dintre ele fiind în Diaspora: Marea Britanie, Spania, Italia, Germania, şase în Bucureşti şi 19 marile oraşe din în ţară.

recentNEWS.ro: Cine poate face parte din Partidul Noua Românie?

Sebastian Popescu: Se pot înscrie în PNR toţi românii care au vârsta minimă de 18 ani, nu au mai fost membri în alt partid în ultimii şapte ani şi care doresc să se implice pentru a schimba lucrurile în România.

recentNEWS.ro: Ce vă propuneţi pentru următorii ani?

Sebastian Popescu: În acest an ne dorim să înfiinţăm câte o organizaţie în fiecare judeţ al ţării şi să ne dublăm numărul membrilor. În 2018 vrem să dezvoltăm structurile locale şi să ne pregătim temeinic pentru alegerile europarlamentare din mai 2019. În 2019 vom participa la alegerile europarlamentare cu scopul de a intra în Parlamentul European. Vom avea şi candidat la prezidenţiale în 2019. În anul 2020 vom participa la alegerile locale şi la cele parlamentare cu obiectivul de a accede în consiliile locale şi judeţene şi să intrăm în Parlament.

recentNEWS.ro: Cu ce e diferit PNR de alte partide?

Sebastian Popescu: PNR este totalmente diferit de alte partide întrucât este singura formaţiune politică creată de l zero de către tineri care nu au mai făcut politică. PNR este singurul partid care nu acceptă traseişti. PNR este singurul partid din România care încasează cotizaţiile şi donaţiile doar prin bancă. PNR a apărut ca o revoltă a românilor la adresa actualilor politicieni. PNR nu manipulează şi nu înşeală pe nimeni. PNR este partidul românilor care vor schimbare.

Poţi să te înscrii în Partidul Noua Românie, completând aici formularul online.

Pe site-ul oficial al Noua Românie puteți citi Statul și Programul Politic, www.partidulnouaromanie.ro.

Urmărește pe facebook activitatea Noua Românie.