Deşi pare greu de crezut, minuni se mai produc şi în România. Actuala clasă politică a dezbinat românii chiar în anul în care România celebrează 100 de ani de la Marea Unire. În aceste vremuri tulburi şi agitate, răsare o rază de speranţă şi pentru români, graţie unor tineri curajoşi care în loc să stea pe margine resemnaţi, ies din rând şi au curajul să pornească un proiect unic în România.

Deşi nu ne place, totul porneşte de la politică. Oricât de mult am urâ acest cuvânt şi pe politicieni, trebuie să înţelegem că într-o democraţie altfel nu se poate. Baza democraţiei o reprezintă votul exprimat în alegeri libere. Ştim cu toţii cum sunt actualii politcieni care de 28 de ani se află la cârma ţării. Pentru că majoritatea românilor nu vin la vot pe motiv că nu au pe cine alege, un grup de tineri au găsit soluţia salvatoare. Un nou partid creat de la zero, în care nu sunt primiţi membri din alte partide şi nici traseişti politici. Un partid format din românii care s-au săturat să stea şi să privească de pe margine cum alţii îşi bat joc de ţară.

Noua Românie este partidul creat de la zero de Sebastian Popescu alături de trei tineri români. PNR este partidul fenomen care poate schimba lucrurile în bine, cu condiţia ca românii să creadă şi să se alăture proiectului. Noua Românie s-a născut ca o formă de revoltă la actuala clasă politică, pentru ca românii să aibă alternativa pe care o tot caută de 28 de ani.

„Partidul Noua Românie a fost fondat de mine împreună cu trei tineri: Cosmin Grancea, Dan Truţia şi Cristian Drăghiceanu. Scopul înfiinţării PNR este acela de a schimba lucrurile în România. PNR este partidul anti sistem, format din românii care nu mai vor să fie conduşi de actuala clasă politică, coruptă şi nereformată.  În spatele PNR se află MUNCA, foarte multă muncă, depusă de membrii PNR. Întrebări de genul:  “Al cui e partidul?”, “Cine e în spatele vostru?”, am primit frecvent din partea celor sceptici că în România se poate construi un partid de la zero, curat şi format din români care nu au mai făcut politică. Nu e nimeni în SPATELE PNR”, a declarat Sebastian Popescu, preşedintele PNR. 

Acest partid există şi se dezvoltă pe cont propriu, acum depinde doar de români dacă vor să ajute la creşterea lui sau se complac în continuare în mocirlă şi nepăsare.

Poţi să te înscrii în Partidul Noua Românie, completând aici formularul online.

Pe site-ul oficial al Noua Românie puteți citi Statul și Programul Politic, www.partidulnouaromanie.ro.

Urmărește pe facebook activitatea Noua Românie.

Iată ce vrea să facă Noua Românie în România:

 1. Parlament bicameral cu 215 parlamentari
 2. Desfiinţarea pensiilor speciale pentru parlamentari, primari şi alte categorii privilegiate
 3. Alegerea primarilor în două tururi de scruti şi limitarea la două a mandatelor aleşilor locali şi naţionali
 4. Desfiinţarea ajutoarelor sociale şi introducerea unui sistem de protecţie socială care să încurajeze munca
 5. Desfiinţarea Clasei Zero şi introducerea în sistemul public de învâţământ, a programului „Masă caldă pentru elevi”
 6. Toate instituțiile publice vor afișa lunar pe site-ul oficial cheltuielile efectuate și contractele încheiate
 7. Informatizarea integrală a sistemului de administrație publică și conectarea acestuia la o bază unică a poliției, jandarmeriei,  administrației financiare, cât și a serviciului de evidență a populației, astfel încât contribuabilii să nu mai fie puși pe drumuri pentru a plimba hârtii de la o instituție la alta.
 8. În momentul în care se efectuează plata unei taxe, a unui impozit sau a unei amenzi, în sistem  va apărea această notificare, pentru a putea fi vizualizată în timp real de către instituțiile publice locale și centrale.
 9. Eliberarea pe loc a cărții de identitate, prin crearea unui sistem electronic la nivelul fiecărei primării. Cartea de identitate se va putea elibera la orice birou de Evidenţă a Populaţiei, indiferent de localitatea de domiciliu.
 10. Cazierul judiciar și fiscal se vor elibera și prin sistem online, în timp real, în baza completării unui formular online pe site-ul Ministerului Administrației și Internelor.
 11. Profesionalizarea funcționarilor publici și remunerarea corespunzătoare a acestora, în baza unui sistem de bonusare care să aibă în vedere volumul de muncă și feedback-ul contribuabililor.
 12. Modificarea legii administrației  publice locale astfel încât consiliile locale și primăriile să nu mai poată demara lucrări de construcție de parcuri, terenuri de sport, baze sportive, dacă localitatea nu are drumurile asfaltate, canalizare, electricitate, apă potabilă și gaze.
 13. Adoptarea Legii răspunderii magistraților, astfel încât judecătorii, procurorii și grefierii să răspundă administrativ și penal pentru erorile judiciare comise cu sau fără intenție.
 14. Crearea unei biblioteci legislative virtuale, unde se vor publica toate legile adoptate de Parlament și aflate în vigoare.
 15. PNR va înfiinţa Autoritatea Naţională pentru Copii şi Tineri, prin intermediul căreia se va derula un program naţional. În baza acestei legi, statul va deschide câte un cont bancar la CEC Bank pentru  fiecare copil născut  începând cu data de 1 ianuarie 2018  şi va depune zilnic câte un euro în fiecare cont până la împlinirea vârstei de 18  ani,  astfel încât, în contul fiecărui copil să se adune, cu tot cu dobânzi, suma de 10.000 de euro. Banii vor putea fi uzilizaţi doar după vârsta de 18 ani, în următoarele situaţii: pentru studii universitare, pentru a-şi deschide o afacere, pentru a-şi achiziţiona o locuinţă şi pentru a se trata în caz de boală ce necesită tratament costisitor.
 16. Înființarea Autorității Naționale pentru Vîrstnici, prin intermediul căreia statul se va îngriji de bătrânii fără aparținători.
 17. Companiile care vor angaja cu normă întreagă absolvenți de liceu și facultate, pentru o perioadă de minim 5 ani, vor primi de la bugetul de stat o subvenție de 1000 de euro pentru fiecare angajat.
 18. Persoanele care au obținut gradul I de invaliditate pentru că și-au pierdut iremediabil vederea, un picior, o mână sau sunt imobilizați la pat din cauza unor boli locomotorii degenerative nu vor mai fi chemați anual la comisie pentru reevaluare. Certificatul de invaliditate cu gradul corespunzător se va acorda pe viață.
 19. Se vor desființa ajutoarele sociale garantate de stat pentru persoanele fără venit. Aceste ajutoare vor fi înlocuite cu un sistem de protecție socială care va prevedea acordarea condiționată a unui venit lunar de 80% din salariul minim brut pe țară timp de maximum șase luni. Acordarea acestui ajutor financiar va fi condiționată de prezența la cursuri de recalificare și de participarea la interviuri de angajare intermediate fie de Agenția de Forță de Muncă, fie de  Autoritățile Locale.
 20. Demararea procedurilor de reunificare a României cu Republica Moldova.
 21. Înființarea în cadrul ANAF a Departamentului de Prevenție și Ajutor, menit să intervină la companiile. În momentul în care o companie a întârziat plata taxelor și impozitelor mai mult de 21 de zile, o echipă de la Departamentul de Prevenție și Ajutor se va deplasa la sediul firmei pentru a discuta cu conducerea despre motivele întârzierii plății contribuțiilor la bugetul de stat.În funcție de problemele întâmpinate de companie, ANAF va acorda o amânare a plății contribuțiilor, fără penalități, de la 30 de zile la maximum 90 de zile.
 22. Înfiinţarea Companiei Naţionale de Agricultură şi Zootehnie, prin intermediul căreia se vor lua în arendă de la proprietarii de terenuri suprafeţe de teren agricol în vederea înfiinţării de ferme de animale în fiecare judeţ al ţării. Compania Naţională de Agricultură şi Zootehnie va fi înfiinţată cu scopul de a dezvolta agricultura românească şi zootehnia, prin cultivarea pământului şi creşterea numărului de animale.