Criminala care a împins-o pe tânără în faţa metroului, a fost prinsă de poliţie. Aceasta are 36 de ani şi se numeşte Magdalena Şerban. 

Magdalena Şerban are 36 de ani şi s-a născut în localitatea Ostroveni, dar locuia de mai mulţi ani în Bucureşti, la Centrul Social Sf. Ioan, din sectorul 3 al Capitalei, potrivit România TV.

Criminala a împins-o pe tânăra de 25 de ani în momentul în care trenul a intrat în stație, într-o ușă, iar victima a căzut între vagoane.

Strigătele de ajutor ale tinerei de 25 de ani nu au emoționat-o pe criminală, aceasta forțând-o pe victimă să rămână pe șine, informează Antena 3. Mai mult, potrivit sursei citate, înainte de a o împinge pe șinele de metrou, femeia a lovit-o de mai multe ori pe victimă.

Imaginile arată că tânăra de 25 de ani a fost împinsă  şi a căzut pe şine exact la momentul la care trenul a ieşit din tunel. Tânăra a reuşit să se ridice, pe şine, dar suspecta ar fi împins-o cu piciorul, iar victima a căzut din nou, fiind lovită de metrou. La acel moment, în staţia de metrou se aflau puţine persoane.

La audieri femeia s-a recunoscut în imaginile video, dar nu a explicat de ce a făcut aceste gesturi.

Ea le-a spus anchetatorilor că nu are o locuinţă şi că a dormit de mai multe ori în Gara de Nord, iar în ultima perioadă a locuit la un prieten, fără a le putea indica anchetatorilor adresa acestuia. Ea a spus că nu ştie adresa, dar ştie să ajungă acolo.

Femeia încercase un gest similar în staţia Costin Georgian, cu puţin timp înainte, când a împins o altă tânără, dar aceasta nu a păţit nimic.

Imaginile suprinse de camerele video din staţiile de metrou Dristor şi Costin Georgian arată că tânăra care a fost împinsă de femeie la staţia Costin Georgian a opus rezistenţă, la un moment dat chiar s-ar fi luptat cu victima şi a reuşit să fugă. Cealaltă tânără, de 25 de ani, a fost pândită de femeie într-un moment în care nu era atentă, butonând telefonul mobil, a fost împinsă şi a căzut pe şine în momentul în care trenul ieşea din tunel. Ea ar fi reuşit să se ridice, dar femeia ar fi împins-o cu piciorul şi a căzut, fiind lovită de tren, afirmă surse judiciare. Conform acestora, femeia a fost incoerentă la audieri, iar primele concluzii sunt că ar avea probleme psihice.

Femeia a fost prinsă de poliţişti ai Brigăzii de Poliţie Transport Public Bucureşti în noaptea de marţi spre miercuri şi dusă la sediul Direcţiei Generale de Poliţie Bucureşti.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-au comis faptele. Mulţumim tuturor pentru implicarea şi spiritul civic manifestat în acest caz. Vă asigurăm că fiecare mesaj al dumneavostră a fost analizat şi verificat de specialiştii instituţiei noastre. La această oră, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti audiază în calitate de suspect, la sediul Poliţiei Capitalei, persoana bănuită de săvârşirea faptelor din staţiile de metrou Costin Giorgian şi Dristor 1. Anterior, în cursul nopţii, poliţişti ai Brigăzii de Poliţie Transport Public Bucureşti au depistat o femeie în vârstă de 36 de ani, ale cărei semnalmente corespundeau cu cele ale persoanei căutate şi au condus-o la sediul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti“, a transmis Poliţia Capitalei, după ce femeia a fost prinsă.

Marţi seara, în jurul orei 20.00, ea a împins în faţa metrolului, la staţia Dristor 1, o tânără de 25 de ani. Victima a murit pe loc, iar atacatoarea a plecat de la faţa locului ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat. Câteva ore mai târziu, principala suspectă a fost prinsă în zona Unirii din centrul Capitalei. Ea a fost reţinută pentru 24 de ore şi va fi expertizată psihologic.

Alina Ciucu, tânăra ucisă la metrou, avea 25 de ani, era însărcinată în câteva luni și provenea din Craiova.

Echipa Brigăzii Transporturi Publice Bucureşti implicată în găsirea femeii acuzate de omor după ce a împins o tânără pe linia de la metrou va fi recompensată pentru profesionalismul dovedit, a anunţat, miercuri, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

“Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, transmite felicitări poliţiştilor din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti care au reuşit, în doar câteva ore, să identifice persoana suspectă de săvârşirea faptelor teribile din staţiile de metrou Costin Georgian şi Dristor 1”, se arată într-un comunicat al MAI.