Marea Finală a concursului organizat de PRO TV,  Vocea Romaniei,  a fost deschisă de cele patru finaliste ale sezonului 7 pe acordurile melodiei „Amazing Grace”. Momentul muzical a fost un omagiu adus Majestăţii Sale Regele Mihai I al României. 

Ana Munteanu, din echipa lui Smiley, a fost aleasa publicului în finala Vocea României 2017.

Momentul în care Pavel Bartoș a anunțat clasamentul a fost plin de suspans, iar emoțiile finalistelor au atins cote maxime. Conform voturilor celor de acasă, locul 4 a fost ocupat de Andrada Crețu, locul 3 de de Zsuzsana Cerveni, locul 2 de Meriam Jane, iar câștigătoarea trofeului și al premiului de 100 000 de euro este Ana Munteanu, din echipa Smiley.

„Sunt foarte emoţionată şi sunt extrem de fericită. Nu mă aşteptam! Plâng de fericire, pentru că simt că l-am făcut mândru pe Smiley, care e un antrenor minunat. Vă mulţumesc pentru că m-aţi votat şi pentru că aţi avut încredere în mine. Sper să vă răsplătesc de acum încolo.“ Şi aşa a făcut, pentru că la scurt timp după finala Vocea României„, a mărturisit tânăra de doar 16 ani.

În finală, Ana Munteanu a ales „La Boheme“, a lui Charles Aznavour, a interpretat în duet cu Marcel Pavel „The Prayer“, iar alături de Smiley a cântat single-ul „De unde vii la ora asta?“. Artistul a cantat pentru prima data aceasta piesa in duet.

Câştigătoarea Vocea României are doar 16 ani şi este originară din Chişinău, unde studiază muzica.