Preotul Cristian Pomohaci cel care a provocat revoltă pe Internet după ce a publicat imagini cu Ileana Ciuculete moartă în coșciug, a fost luat în colimator de Patriarhia Română.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat ce se va întâmpla cu părintele Pomohaci. Părintele Pomohaci va primi doar o mustrare, după ce a postat poze necenzurate cu Ileana Ciuculete în sicriu.

Gestul părintelui Pomohaci nu a rămas fără ecouri. A fost un gest neinspirat, un gest lipsit de delicateţe. Doar familia are dreptul să facă asta. Nu ştiu dacă părintele a avut aprobarea familiei. Nu este normal să plasăm în spaţiul public imagini cu cei care s-au stins din această viaţă, decât dacă familia doreşte lucruri acesta. Pot să vă spun şi despre măsură. Gestul părintelui Pomohaci va putea fi cercetat din punct de vedere au autorităţilor bisericeşti, doar de către ierarhul din arhiepiscopia de care părintele aparţine. Patriarhia Română nu se implică în mod direct”, a explicat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Preotul Cristian Pomohaci este acuzat că s-a îmbogăţit din bani publici.

În calitate de interpret, părintele Pomohaci a fost cap de afiş cam la toate spectacolele care au avut loc în Baia Mare, în timpul mandatului primarului Cătălin Cherecheş.

Conform ziarmm.ro, Pomohaci a fost plătit de la buget cu 50.736 lei pentru apariţiile din cadrul evenimentelor „Anul Anotimpurilor Băimărene” (2014) sau „Iarna Băimăreana”. Asta în condiţiile în care, susţin jurnalişti maramureşeni, PFA-ul părintelui este radiat încă din 2013.

ileana ciuculete cosciug