Iată ce se va întâmpla cu românii care refuză să se vaccineze împotriva coronavirusului

Autorităţile române se află de câteva zile în plin proces naţional de vaccinare a românilor împotriva COVID 19. Numai că românii nu prea se înghesuie să se imunizeze. Raed Arafat a anunţat ce se întâmplă cu românii care nu vor să se vaccineze.

Raed Arafat, Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a făcut o declarație la Antena 3 cu privire la cei nevaccinaţi.

„E posibil să fie unele întâlniri internaționale să îți spună că ‘Poți să vii dacă ești vaccinat’. Noi am zis că în România nu vom aplica astfel de discriminări. Dar în afară e posibil să îți spună că acum e posibil să vii dacă arăți că ești vaccinat”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Arafat a spus că el crede că numărul cazurilor de coronavirus din România va crește după perioada sărbătorilor.

„Clar că după sărbători este posibil să avem din nou o creștere, această creștere depinde cât este de mare și de abruptă, am mai spus și în alte momente, nu e totuna să crească încet sau să crească controlabil, să se oprească la un platou mai mic sau să crească vertiginos și să ajungem la un impact major pe sistemul sanitar, așa cum am avut acum 2-3 săptămâni, mai ales la ATI. Este probabil să vedem o creștere după perioada sărbătorilor, mai ales pe partea celor care nu au respectat măsurile, mulți au respectat, au petrecut în familie, dar e clar că o parte nu au respectat, dovadă sunt miile de amenzi din prilmele zile ale anului”, a spus Raed Arafat.

Românii care sperau că vor avea parte de o revenire la normal după ce se vaccinează au primit o veste proastă. Chiar dacă acceptă să se vaccineze, tot trebuie să poarte mască.

Începerea vaccinării nu este egal cu finalizarea problemei și începerea unei relaxări. Înseamnă începutul unui drum care va dura câteva luni și o să vedem efectul scontat și până vom vedea că un număr semnificativ din populație s-a vaccinat, avem două fronturi care merg în paralel. Frontul de luptă cu virusul și frontul de vaccinare, care o să ducă la revenirea la normalitate. Vaccinul este o lumină de la capătul tunelului, dar mai avem mult până la lumina asta”, a arătat Raed Arafat, conform digi24.ro.

Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 2 ianuarie a.c., ora 17.00, este următoarea:

1. Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore, prima administrare) – 1586.

2. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020, prima administrare) –  13.242.

3. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): reacție comună și minoră, dintre care:

– reacții de tip local;

– 1 reacție generală .

4. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020): 27 reacții comune și minore, dintre care:

– 4 reacții locale cu durere la locul injectării;

– 23 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, astenie, alergii de tip urticarie).