Ester Peony, reprezentanta României la Eurovision cu piesa „On a Sunday“, a acumulat doar 71 de puncte în semifinală şi s-a clasat abia pe locul 13, la 23 de puncte de ultimul loc de calificare în finala Eurovision.

EBU a făcut publice rezultatele din semifinale, atât la televoting cât şi la juriile naţionale. Dacă în 2018, România a ratat la mustaţă calificarea în finală, în acest an, Ester Peony a fost departe de top 10. Şi asta pentru că piesa sa „On a Sunday” nu a fost deloc pe placul publicului.

Doar 24 de puncte a adunat Ester la televot în semifinala Eurovision de joi, 16 mai, dintre care 12 de la Moldova şi 10 din Italia, graţie românilor care au votat pentru ţara lor. Un punct din Italnda şi altul din Anglia.

47 de puncte a acumulat România de la juriile naţionale. Iar surpriza vine din Rusia care a acordat 12 puncte României. 12 puncte ne-a acordat şi Moldova.

Moldova a fost peste România şi în 2019 la Eurovision. Reprezentanta Moldovei s-a clasat pe locul 12, cu un total de 85 de puncte, în timp ce reprezentnatul Lituaniei a ratat calificarea în finala Eurovision pentru doar un punct. Danemarca a acumulat 94 de puncte şi a prins ultimul loc în finală.

În semifinale, România a acordat 12 puncte atât la televot cât şi la juriu, pentru Moldova. Dacă în finală, Olanda a fost pe primul loc la televot, în semifinală, românii au clasat piesa Arcade abia pe locul 5.

Juriul din România a fost format din Monica Anghel, Ozana Barabancea, Liana Stanciu, Bogdan Pavlica şi Andrei Kerestely.