Li-Meng Yan, virusologul chinez care a dezvăluit faptul că noul coronavirus a fost “creat de om” într-un laborator din Wuhan, a rămas fără contul de Twitter după ce a postat informaţii prin care anunţa că are dovezi că guvernul de la Beijing a fost implicat în crearea acestui virus.

Medicul chinez avea peste 60,000 de abonaţi la contul său de Twitter, unde a făcut furori în ultima săptămână, după ce a susținut că are dovezi că guvernul chinez a fost implicat în crearea coronavirusului.

Li-Meng Yan, cercetător la Școala de Sănătate Publică a Universității din Hong Kong, susține că a fugit în SUA și se ascunde acum în Los Angeles.

Doctorul Yan a făcut precizările cu privire la originile COVID-19 într-un raport alături de alți trei colegi, un grup fondat de fostul consilier al președintelui Donald Trump, Steven Bannon, potrivit Newsweek. Raportul, care nu a fost revizuit de colegi, scria: “Teoria originii naturale, deși acceptată pe scară largă, nu are un sprijin substanțial. Teoria alternativă conform căreia virusul ar fi putut proveni dintr-un laborator de cercetare este însă strict cenzurată în revistele științifice evaluate de colegi”.

Universitatea din Hong Kong a contestat concluziile și a lansat o declarație către ITV, unde a scris: “Declarația doctorului Yan nu este în concordanță cu faptele. Nu are nicio bază științifică, seamănă cu zvonurile”.

Dr. Yan a apărut, de asemenea, marți, la Tucker Carlson, de la Fox News, pentru a vorbi despre raport. Ea i-a spus gazdei Tucker Carlson că virusul este “creat de om” și a susținut: “Am dovezi care să arate de ce o pot face, ce au făcut, cum [au făcut-o]”. Iar lumea științifică tace… lucrează împreună cu Partidul Comunist Chinez, nu vor ca oamenii să știe adevărul”.