Ai avut vreodată ideea minunată de a zugrăvi singur pereții casei și ai ajuns să trăiești un coșmar printre vopsele și tapete după un rezultat dezastruos? Sau ai decis să apelezi la acel zugrav care face asta fără probleme și fără a avea costuri extrem de mari?

Nu contează despre ce tip de zugrăveli este vorba, dacă este doar o încăpere sau un întreg proiect de decorare sau zugraveli interioare. În toate aceste cazuri, certitudinea unei lucrări bine realizate constă în angajarea unui zugrav profesionist.

În cele ce urmează, sunt enumerate 5 motive pentru care ar trebui să angajezi un zugrav profesionist.

Verifică lista!

Zugravul profesionist, care a devenit din ce în ce mai calificat prin cursuri de specialitate sau profesionale, este sigur de un rezultat perfect, ce corespunde așteptărilor clientului, mai ales când vine vorba de un proiect dezvoltat de un arhitect sau o firmă pentru amenajari interioare Bucuresti.

De asemenea, este calificat să asiste la planificarea proiectului și să prezinte soluții de ultimă oră, precum și să poată acorda atenție celor mai mici detalii și să sugereze efecte decorative cu vopsea la care nici nu te-ai gândit.

Zugravul știe și care sunt produsele de calitate pentru pictura fiecărui mediu, garantând astfel rezultatul și durabilitatea. El este, de asemenea, cel mai bun profesionist pentru a efectua întreținerea picturii pe pereții casei dvs., ceea ce va fi mai puțin necesar dacă lucrarea a fost făcută cu competență și cunoștințe. Și nu în ultimul rând: garantează serviciul.

Capacitatea de evaluare și pregătire

Înainte de a se apuca de treabă, zugravul se oprește cu răbdare în evaluarea stării pereților și suprafețelor care urmează să fie vopsite. Poate fi necesar să efectuezi o renovare sau să angajezi serviciul altor profesioniști înainte de vopsire, ca în cazul infiltrațiilor, de exemplu. Prezența găurilor, și crăpăturilor necesită, la rândul său, aplicarea de tencuială sau chit pentru a îmbunătăți finisajul pereților.

Bunul profesionist consideră întotdeauna că pictura poate dura mult timp pentru a fi finalizată și că nu se poate renunța la pregătirea peretelui cu răzuire și șlefuire. O altă întrebare pe care un bun profesionist ar trebui să o ia în considerare este legată de condițiile meteorologice din momentul picturii, deoarece acestea pot interfera cu rezultatul picturii.

În cele din urmă, bunul profesionist, înainte de vopsire, este dedicat cu răbdare protejării podelei, plintelor, mobilierului și a altor elemente prezente, pentru a evita orice deteriorare. Și, ceea ce este foarte important, el respectă regulile de siguranță pentru el și pentru alte persoane și animale, purtând mănuși, ochelari de protecție și alte echipamente de siguranță.

Garantarea culorii potrivite

Un zugrav profesionist are o cunoaștere solidă a nuanțelor de vopsea, știind exact rezultatul care poate fi obținut cu fiecare. Ține pasul cu noutățile în materie de culori și finisaje și poate fi un ajutor valoros dacă nu ești sigur ce dorești.

Specialistul în zugrăveli interioare știe că nuanța vopselei este o caracteristică decorativă în proiectele de decorare și design interior și, prin urmare, este capabil să obțină exact culorile prevăzute într-un proiect sau, în absența unei anumite culori (de exemplu, culoarea a ieșit din linie), poate sugera culori și tonuri de vopsele care au aproximativ același rezultat.

Domeniul tehnicilor și finisajelor

Un zugrav este pe deplin familiarizat cu tehnicile și finisajele utilizate în procesul de pictare. Acesta stăpânește, de asemenea, tehnici de vopsire, cum ar fi cele care creează diverse efecte. De asemenea, este capabil să indice cel mai bun finisaj – semilucios, mat și satinat – pentru un mediu interior sau exterior, cu multă lumină sau puțină lumină sau chiar cu imperfecțiuni sau texturi, de exemplu.

Cunoașterea materialelor

Cunoașterea solidă a materialelor, vopselelor și a altor produse este esențială pentru ca zugravul profesionist să ofere cel mai bun rezultat. Bugetul prevede achiziționarea de materiale precum bandă de mascare, pânză, șmirghel și perii. Rolele, de exemplu, ar trebui alese atunci când suprafețele sunt mari. Periile, pe de altă parte, trebuie să fie de o calitate excelentă, deoarece sunt utilizate pentru realizarea finisajelor de vopsea; cele cu peri ușori sunt pentru vopsele pe bază de apă, iar cele mai grele, pentru vopsele cu ulei, emailuri și lacuri. Șmirghelul trebuie de asemenea ales în funcție de starea peretelui, neted sau aspru.