Autorităţile române, în speţă Guvernul Orban şi Preşedintele României, se sucesc de la o zi la alta în privinţa măsurilor de relaxare care ar trebui să intre în vigoare din 15 mai 2020. În realitate, se introduc noi restricţii şi cu relaxarea…mai la toamnă.

Starea de urgenţă devine stare de alertă dar restricţiile rămân cam aceleaşi şi după 15 mai.

Parcurile nu se mai deschid, deşi iniţial, Preşedintele Iohannis a anunţat că românii pot merge în parcuri începând din 15 mai.

Hotelurile cică se deschid, restaurantele nu, dar se introduce interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.

Mall-urile nu se deschid, dar ai voie să te duci la Muzeu.

Iohannis spune că ai voie să pleci din localitate cu bicicleta, Orban spune că nu ai voie deloc.

Singura măsură de „relaxare” este aceea că poţi să ieşi din casă fără declaraţia pe proprie răspundere. Însă ai voie să ieşi pe stradă dar nu mai mult de 3 persoane în grup, bineînţeles cu respectarea celebrei distanţe sociale de 2 metri.

Şi pentru că aţi fost „cuminţi” două luni de zile, din 15 mai ţi se pune masca pe figură, cel puţin un an de zile, ca să câştige şi nişte firme ceva milioane de euro.

Măştile de protecţie vor deveni obligatorii din 15 mai, în spaţiile închise şi în mijloacele de transport în comun. Să vedem cum vor respira călătorii din tramvaie la 40 grade celsius, cu masca pe figură.

Nu ai voie să mergi în bazele de sport dacă eşti amatori, doar prosefionişii au voie să îşi reia antrenamentele. Nici vorbă de competiţii sportive în luna mai, poate din iunie…

În consecinţă, mult trâmbiţatele măsuri de relaxare….nu prea există în realitate.

Dar românii sunt răbdători…dacă li se dau câteva frimituri….ciugulesc şi…se mulţumesc…cu ce primesc, fără să se revolte.