Ianis Hagi a devenit idol în Scoţia. Are presa la picioare

Ianis Hagi a devenit idol pentru cei de la Glasgow Rangers iar presa din Scoţia îl ridică în slăvi pe fotbalistul român care a marcat primul gol la primul meci în tricoul scoţienilor.

Golul victoriei pentru Rangers, marcat de Ianis Hagi, l-a transformat în idol pe fotbalistul român. „Adoraţie pentru Ianis Hagi” este titlul din cotidianul The Scotsman, după succesul vital pentru trupa lui Steven Gerrard.

Presa din Scoţia îl ridică în slăvi pe Inis Hagi.

„Chiar atunci când speranţele la titlu ale lui Rangers abia pâlpâiau, Ianis Hagi a adus scânteia care poate relansa sezonul pentru Steven Gerrard. Echipa de Ibrox părea a pierde din nou puncte, pentru a treia oară în ultimele 4 etape de după pauza de iarnă, dar playmakerul adus de la Genk a semnat victoria la primul meci jucat ca titular. Hagi a încercat mereu să creeze faze periculoase, iar perseverenţa lui a fost răsplătită cu un final dramatic în care a marcat un gol crucial, care o menţine pe Rangers în cursă,” au scris jurnaliştii scoţieni.

 Şi BBC a remarcat faptul că Ianis Hagi a reuşit să înscrie chiar de ziua tatălui său.

„Golul victoriei lui Ianis Hagi a venit chiar de aniversarea celebrului său tată, Gheorghe Hagi, care a împlinit 55 de ani. Rangers a avut parte de un moment de magie din partea românului pentru ca Rangers să aducă prima înfrângere pentru Hibernian în 2020,” au scris cei de la BBC.

Hagi, la primul său meci ca titular şi al doilea în tricoul formaţiei scoţiene, a înscris în min. 83, chiar în ziua în care tatăl său, Gheorghe Hagi, a împlinit 55 de ani.

Golul a venit după ce Ianis s-a demarcat la o degajare a celor de la Hibs. Românul a profitat de ieşirea eronată la ofsaid a apărătorilor adverşi. Ianis Hagi a prins un voleu la colţul lung şi a marcat pentru 2-1. Ianis Hagi a devenit imediat idol pe Ibrox Park şi a fost schimbat în ovaţiile spectatorilor, 3 minute mai târziu.

„E o victorie mare pentru noi și sunt încântat de cum am jucat în repriza a doua. Am înscris chiar înainte de pauză, într-un moment bun. În repriza a doua le-am cerut mai mult, iar jucătorii au fost excepționali pe tot terenul. Hagi merită toate laudele, după aceast gol al victoriei, dar cred că prestația sa generală a fost remarcabilă în repriza a doua. Cred că a jucat bine în prima repriză, dar ce performanță la debutul tău pe teren propriu în repriza a doua. De asemenea, finalizarea a fost extraordinară. Buff a avut ghinion să nu încrie, Aribo ar fi trebuit și el să dea gol, portarul ne-a salvat în câteva rânduri. Am dominat în repriza a doua, dar scânteia de care aveam nevoie a fost Hagi. Este o execuție rafinată chiar în plasa laterală. Evoluția lui Ianis în repriza a doua a arătat că are caracter, personalitate și tupeu să primească mingea în orice situație – chiar dacă avea om lângă el, chiar dacă avea doi oameni lângă el – pur și simplu s-a descurcat de minune. E un jucător inteligent și dacă acesta este drumul pe care va merge, abia aștept să-l văd din nou jucând.”, a spus Steven Gerrard, pentru Rangers TV.

Ianis Hagi a ajuns de la Viitorul la Genk în iulie 2019, pentru 4 milioane de euro. În această iarnă, mijlocașul a fost împrumutat la Rangers până la finalul sezonului.