Ianis Hagi a marcat golul calificării României la Campionatul European de Fotbal din Germania. Fiul lui Hagi a marcat golul victoriei contra naționalei din Israel, în preliminariile Euro 2024.

Sărbătoare în rândul microbiștilor români. România merge la Euro 2024 în Germania, după ce tricolorii au învins Israel cu 2-1 în penultimul meci din preliminarii.

Eran Zahavi a descis rapid scorul pentru Israle, încă din minutul doi, însă George Pușcaș a reușit egalarea în minutul zece. 43 de minute au alergat tricolorii după golul victoriei și rezultatele au Venit. În minutul 63, Ianis Hagi a marcat golul victoriei și al calificării europene.

Victoria este cu atât mai meritorie întrucât România a rămas în zece jucători din minutul 84, după ce Mihăilă a văzut cartonașul Rosu, pentru că i-a pus talpa pe gleznă lui Dor Turgeman.

Partida dintre România și Israel s-a disputat pe Pancho Arena din Felcsut, Ungaria, în penultimul meci din Grupa I a preliminariilor.

România va fi pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016.