Horia Tecău și Jean Julien Rojer s-au oprit în semifinale la dublu la Roland Garros

Horia Tecău și Jean Julien Rojer au fost eliminați, joi, în semifinale la dublu masculin la Roland Garros, de perechea formată din Ivan Dodig și Marcelo Melo, favoriți numărul trei ai competiției.

Horia Tecău și Jean Julien Rojer au ratat calificarea în premieră în carieră în finala de dublu masculin de la Roland Garros. Perechea româno-olandeză a ratat două mingi de break în primul set și trei mingi de break în setul doi. În schimb, adversarii lor, au fructificat unicele șanse de break din cele două seturi.

Tecău și Rojer, capi de serie numărul cinci la Roland Garros, au pierdut primul set cu 3-6, după 29 de minute de joc, deși puteau reveni în set, dacă fructificau cele două mingi de re-break, de la scorul de 4-2.

După care, în setul doi, la scorul de 1-0, perechea româno-olandeză a ratat trei mingi de break. Ironia sorții a făcut ca la 5-5, adversarii lui Tecău și Rojer să fructifice singura minge de break, pe serviciul olandezului. După care, Marcelo Melo a servit pentru calificarea în finala de dublu masculin de la Roland Garros, alături de partenerul său de dublu, Ivan Dodig. Cei doi și-au adjudecat și setul doi, cu scorul de 7-5.

Calificarea în semifinale la Roland Garros le asigură lui Horia și Rojer, un cec în valoare de 112.500 de euro și câte 720 de puncte ATP. Eliminarea de azi a lui Tecău vine după cea de ieri când a pierdut în semifinale la dublu mixt.

Este cea de-a doua semifinală de Grand Slam jucată de Horia Tecău și Jean Julien Rojer în 2015, după cea de la Australian Open.