Horia Tecău și Jean Julien Rojer, favoriți numărul cinci la turneul de dublu de la Roland Garros, s-au impus duminică, în optimi, în fața perechii formate din Florin Mergea și Rohan Bopanna.

Tecău și Rojer au câștigat primul set cu 6-3, după care Mergea și Rohan au câștigat în tie break setul doi cu 7-6(9-7), ca mai apoi principalii favoriți să se impună cu 6-3 în setul trei.

Astfel că pentru a treia oară în 2015, Tecău și Rojer îl înving pe Mergea, după sfertul de finală de la Australian Open și primul tur la mastersul de la Miami când făcea pereche cu Dominic Inglot.

Este pentru a doua oară în carieră când Horia Tecău accede în sferturi de finală la Roland Garros în partida de dublu masculin. Această performanță a mai reușit-o în anul 2011 când făcea pereche cu suedezul Robert Lindstedt.

În 2014, Florin Mergea a juca semifinala la Roland Garros alături de croatul Marin Draganja.

Calificarea în sferturi de finală la dublu masculin asigură perechii formată din Horia Tecău și Jean Julien Rojer, un cec în valoare de 61.000 de euro și câte 360 de puncte ATP.

În sferturi de finală, perechea româno-olandeză va juca cu Vasek Pospisil și Jack Sock.

Sâmbătă, Horia Tecău a reușit să se califice și în sferturi de finală la dublu mixt alături de slovena Katarina Srebotnik. Cei doi vor juca în sferturi împotriva perechii formate din suedezul Robert Lindstedt și Maria Jose Martinez Sanchez.

Tot azi, Florin Mergea va juca în optimi de finală la dublu mixt alături de partenera sa Michaella Krajicek, împotriva cuplului polonezo-ceh Marcin Matkowski/Lucie Hradecka.