Horia Tecău și Jean-Julien Rojer sunt pentru al doilea an consecutiv, în optimi de finală la Australian Open. Tot în optimi au ajuns și românul Florin Mergea și partenerul său de dublu, Rohan Bopanna.

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer, desemnați în premieră principali favoriți la Australian Open, s-au calificat sâmbătă, în optimi de finală la dublu.

Român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer, s-au calificat în optimi de finală la Melbourne, după o victorie în trei seturi, 6-3, 3-6, 6-3, în fața perechii Benjamin Becker/Dominic Thiem.

Tecău și Rojer au obținut victoria după o oră și 50 de minute de joc.

Românul și olandezul și-au asigurat un cec de 40.000 de dolari australieni și 180 de puncte ATP pentru accederea în optimi de finală.

În optimi, Tecău și Rojer vor juca cu câștigătorii partidei dintre italienii Marco Cecchinato/Andreas Seppi și spaniolii Marc Lopez/Feliciano Lopez (N. 15), programată duminică.

Anul trecut, în 2015, Tecău și Rojer au ajuns până în semifinale la Melbourne.

În optimile de finală se află și cuplul româno-indian Florin Mergea/Rohan Bopanna, cap de serie numărul patru, care va întâlni perechea Treat Huey (Filipine)/Max Mirnîi (Belarus), cap de serie numărul 14.