Horia Tecău și Jean Julien Rojer s-au bătut singuri în semifinale la Australian Open, ratând pe mâna lor calificarea în finala de dublu masculin. Perechea româno-olandeză a fost eliminată în trei seturi de italienii Simone Bolelli și Fabio Fognini.

Horia Tecău și Jean Julien Rojer, favoriții numărul 6 la Australian Open, au jucat lamentabil în semifinala cu italienii și au scăpat printre degete o calificare unică în finala de la Antipozi.

Românul și olandezul au pierdut primul set cu 4-6, după care s-au impus în cel de-al doilea cu 6-3, iar mai apoi în setul trei au cedat cu 3-6.

Și asta după ce au ratat o minge de break chiar în debutuls etului, au făcut break la 1-1 și au condus cu 3-2, când Rojer și-a pierdut serviciul.

Mai apoi a venit rândul lui Horia Tecău să își piardă serviciul la scorul de 4-3 și să-i aducă pe italieni în postura de a servi pentru meci.

Și după ce a ratat două mingi de meci pe propriul serviciu, Simone Bolelli a închis setul cu 6-3 și s-a calificat alături de Fabio Fognini, în finala de dublu masculin.

Simone Bolelli și Fabio Fognini au câștigat semifinala cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3, după o oră și 58 de minute de joc.

Calificarea în semifinale le asigură lui Tecău și Rojer un cec în valoare de 142.500 de dolari australieni și 720 de puncte ATP.

În 2014, Tecău și Rojer s-au oprit în turul doi., iar în 2012, românul a mai jucat semifinala la Australian Open alături de Robert Linstdet.