Horia Tecău și Jean Julien Rojer s-au calificat marți,în semifinalele probei de dublu masculin din cadrul turneului de tenis de la Roland Garros, după ce i-au eliminat în sferturi pe favoriții doi ai competiției pariziene.

Horia Tecău și Jean Julien Rojer defilează pe zgura de la Roland Garros. Pentru prima dată în carieră, Tecău și Rojer, capi de serie numărul cinci, au reușit să se impună în două seturi în fața cuplului Vasek Pospisil/Jack Sock, capi de serie numărul doi la Roland Garros.

Horia Tecău și Jean Julien Rojer au câștigat primul set cu 6-3, după 29 de minute de joc, grație break-urilor reușite la scorul de 1-1 și 5-3.

În setul doi, Tecău și-a peirdut serviciul în debut, apoi perechea româno-olandeză a făcut re-break, iar la 3-2 au bifat un nou break cu care au putut să se desprindă la 4-2 și mai apoi la 5-2 pe serviciul lui Rojer.

La scorul de 5-3, Horia Tecău a servit pentru câștigarea partidei. După ce a anulat două mingi de re-break, românul a fructificat prima minge de meci și s-a calificat în semifinale alături de Rojer.

În semifinale, Horia Tecău și Jean Julien Rojer vor juca cu perechea formată din Ivan Dodig și Marcelo Melo.

Calificarea în semifinale la Roland Garros le asigură lui Horia și Rojer, un cec în valoare de 112.500 de euro și câte 720 de puncte ATP.

Luni, Horia Tecău a reușit să se califice și în semifinale la dublu mixt, unde face pereche cu slovaca Katarina Srebotnik.

Este cea de-a doua semifinală de Grand Slam jucată de Horia Tecău și Jean Julien Rojer după cea din ianuarie de la Australian Open.