Horia Tecău și Jean Julien Rojer încheie anul 2015 cu cel mai râvnit trofeu din circuitul ATP, cel de la Londra, de la Turneul Campionilor. Grație acestei victorii, românul și olandezul încheie anul și pe primul loc la dublu masculin.

Finala românească de la Turneul Campionilor a fost câștigată de Horia Tecău și Jean Julien Rojer. Românul și olandezul, prezent pentru al doilea an consecutiv la Londra, au avut un parcurs de vis. Au câștigat Turneul Campionilor după cinci victorii consecutive din cinci partide posibile.

Cei doi nu au pierdut niciun set la Turneul Campionilor. În finala de duminică, Tecău și Rojer s-au impus relativ lejer în două seturi, scor 6-4, 6-3, după o oră de joc, în fața perechii Florin Mergea și Rohan Bopanna.

A fost 4-lea meci direct dintre cele două echipe în acest an. Ultima întîlnire directă a fost la Wimbledon, unde Tecău și Rojer au câștigat turneul.

Florin Mergea și Rohan Bopanna, prezenți în premieră la Turneul Campionilor, au avut un parcurs aproape perfect la Londra.

Este cel de-al 11-lea trofeu cucerit de Horia Tecău alături de Jean Julien Rojer. Cei doi vor primi un cec în valoare de 423.000 de dolari și 1500 de puncte ATP.

Pe lângă performanța de a cucerit trofeul cu cinci victorii fără set pierdut, Tecău și Rojer au reușit să îi învingă în premieră și pe frații Bryan.

Parcursul lui Horia Tecău și Jean Julien Rojer la Turneul Campionilor:

Grupe:

Horia Tecău și Jean Julien Rojer – Marcin Matkowski/Nenad Zimonjic – 6-2,  6-4

Horia Tecău și Jean Julien Rojer – Ivan Dodig și Marcelo Melo – 6-4, 7-6(7-4)

Horia Tecău și Jean Julien Rojer – Pierre-Hugues Herbert și Nicolas Mahut – 6-4, 7-5

Semifinale:

Horia Tecău și Jean Julien Rojer – Bob Bryan/Mike Bryan – 6-4, 6-4

Finală:

Horia Tecău și Jean Julien Rojer – Florin Mergea/Rohan Bopanna – 6-4, 6-3.