Vești fabuloase de pe iarba londoneză pentru tenisul masculin românesc. Horia Tecău și Florin Mergea s-au calificat în semifinale la dublu, alături de parteneri diferiți și se vor duela pentru un loc în finală.

Zi de vis pentru tenisul masculin românesc la Wimbledon. Vom avea un român în finala de dublu masculin.

Horia Tecău și Jean Julien Rojer s-au impus marți în trei seturi în fața perechii formate din Marcin Matkowski și Nenad Zimonjic.

După doar o oră și 51 de minute de joc, Tecău și Rojer s-au impus cu scorul de 6-4, 6-3, 7-6 (2).

La patru ore de la victoria lui Tecău, a venit rândul lui Florin Mergea să acceadă în semifinale.

Florin Mergea și Rohan Bopanna au jucat magnific în sferturi de finală contra liderilor mondiali, Bob Bryan și Mike Bryan.

După două ore și 35 de minute de joc, perechea româno-indiană s-a impus în patru seturi în fața americanilor, scor 5-7, 6-4, 7-6(11-9), 7-6(7-5).

Este pentru a treia oară consecutiv în 2015 când Florin Mergea reușește să-i învingă pe frații Bryan, după ce a izbutit alături de Dominic Inglot să-i elimine în optimi la Australian Open și în sferturi de finală la Dubai. Această nouă victorie a lui Mergea în fața fraților Bryan îl transformă pe român ân coșmarul americanilor.

Grație celor două victorii reușite azi de Horia și Florin, cei doi se vor duela în semifinală pentru un loc în finala de dublu masculin de la Wimbledon.

Horia Tecău a mai jucat de trei ori finala la Wimbeldon alături de Robert Lindstedt, în 2010, 2011 și 2012, însă le-a pierdut pe toate.

Este cea de-a treia semifinală consecutivă din 2015, pentru Horia Tecău și Jean Julien Rojer în turneele de Grand Slam după cele de la Australian Open și Roland Garros.

Horia și Jean-Julien cât și Florin Mergea și Rohan Bopanna și-au asigurat un cec de 85.000 lire sterline și câte 720 de puncte ATP pentru fiecare jucător.