România are doi jucători în semifinale la dublu la Madrid. Horia Tecău și Florin Mergea, alături de partenerii lor de dublu, Jean Julien Rojer și Rohan Bopanna, s-au calificat vineri în semifinalele probei de dublu de la Madrid Open. Românii se pot duela doar în finală.

Florin Mergea și Rohan Bopanna, capi de serie numărul 6 la Madrid, s-au impus vineri seară în sferturi, în fața perechii formate din Henri Kontinen (Finlanda)/John Peers (Australia) cu

Românul și indianul s-au impus în trei seturi, scor 3-6, 6-3, 10-6, după o oră și 24 de minute.

Câștigători ai trofeului în 2015, Mergea și Bopanna vor juca în semifinale cu perechea Ivan Dodig (Croația)/Marcelo Melo (Brazilia), cap de serie numărul patru.

Horia Tecău și Jean Julien Rojer, capi de serie numărul 36, s-au impus vineri, în sferturi de finală, în fața perechii formate din Alexander Peya și Nenad Zimonjic.

Perechea româno-olandeză s-a impus în două seturi, ambele terminate la tie-break, scor 7-6(7-5), 7-6(7-2), după o oră și 40 de minute de joc.

Tecău/Jean-Julien Rojer va juca în semifinale împotriva cuplului francez Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut.

Calificarea în semifinale la Madrid Open le asigură românilor și partenerilor de dublu câte un cec în valoare de 69,430 euro și 360 puncte ATP.

Horia Tecău și Florin Mergea vor putea să se întâlnească doar în ultimul act la Madrid, dacă sâmbătă trec de adversari.