România are doi jucători în sferturile de finală la dublu masculin la turneul de Grand Slam de la Wimbledon. Horia Tecău și Florin Mergea s-au calificat luni în careul de ași al turneului pe iarbă de la Londra.

Horia Tecău și Jean Julien Rojer, capi de serie numărul patru la Wimbledon, au reușit să încheie în trei seturi, partida disputată cu perechea formată din australienii Lleyton Hewitt și Thanasi Kokkinakis.

Perechea româno-olandeză s-a impus relativ lejer, în trei seturi, scor 7-6(9-7), 6-3, 7-6(7-1).

În sferturi de finală, Horia Tecău și Jean Julien Rojer vor juca cu perechea învingătoare din partida disputată de Pierre-Hugues Herbert/ Nicolas Mahut și Marcin Matkowski/Nenad Zimonjic.

La o oră distanță de meciul lui Teăcu, și Florin Mergea a reușit să se califice în sferturi de finală alături de Rohan Bopanna.

Florin Mergea și Rohan Bopanna, favoriții numărul nouă la Wimbledon, s-au impus în optimi în fața perechii formate din Lukasz Kubot și Max Mirnyi.

Perechea româno-indiană s-a impus în patru seturi, după trei ore și 20 de minute de joc, scor 7-6(7-4), 6-7(5-7), 7-6(7-5), 7-6(10-8).

În sferturi de finală vor juca cu perechea câștigătoare din partida disputată de Bob Bryan/Mike Bryan și Mate Pavic/ Michael Venus.

Pentru accederea în sferturi de finală la dublu la Wimbledon, atât Horia Tecău și Jean Julien Rojer, cât și Florin Mergea și Rohan Bopanna și-au asigurat un cec în valoare de 43,000 de lire sterline și câte 360 puncte ATP fiecare.