Horia Tecău și Florin Mergea s-au calificat joi seară, alături de partenerii lor, Jean Julien Rojer, respectiv, Dominic Inglot, în semifinalele turneului de tenis de dublu masculin, ATP 500 de la Rotterdam, dotat cu premii în valoare totală de 1,600,855 de euro.

Dublu succes românesc într-o singură zi la turneul de tenis de la Rotterdam. Florin Mergea, și Horia Tecău a acces joi seară, în careul de aș al turneului olandez.

Horia Tecău și Jean Julien Rojer, favoriții numărul trei ai turneului de dublu masculin de la Rotterdam, s-au impus în sferturi de finală, în fața perechii formate din Aisam-Ul-Haq Qureshi și Nenad Zimonjic, în două seturi identice, ambele încheiate la tie-break, scor 7-6(7-3), 7-6(7-3).

În semifinale, Horia Tecău și Jean Julien Rojer vor juca cu perechea care se va impune în sfertul de finală disputat de cuplul Andre Begemann/Robin Haase cu ibericii Marcel Granollers/Marc Lopez.

Tot joi seară, Florin Mergea și Dominic Inglot, s-au impus în două seturi, scor 6-1, 6-3, în fața perechii formate din Rohan Bopanna și Daniel Nestor.

Accederea în semifinale la Rotterdam, le asigură celor două perechi, câte un cec în valoare de  22,530 de euro și câte 180 puncte ATP pentru fiecare jucător.

În 2014, Tecău și Rojer au pierdut finala de la Rotterdam în fața francezilor LLODRA, Michael Llodra și Nicolas Mahut.

Dacă ambii români trec de semifinale, Horia Tecău și Jean Julien Rojer ar putea reedita sfertul de finală de la Australian Open, când s-au impus în fața lui Mergea și Inglot.