Vești triste pentru fanii tenisului românesc. Horia Tecău, cel mai bun jucător de dublu al României, s-a retras miercuri de la BRD Țiriac Năstase Trophy 2015, din cauza unei tendinite.

Horia Tecău și Jean Julien Rojer, principalii favoriți ai turneului de dublu masculin de la BRD Țiriac Năstase Trophy 2015, nu își vor putea apăra trofeul cucerit în 2014.

Românul s-a accidentat la turneul Masters de la Monte Carlo și este inapt de joc. Astfel că nu își va putea apăra trofeul cucerit în ultimii trei ani la București.

Din păcate, nu am o veste bună. Sunt nevoit să mă retrag din cauza unei probleme la braţul drept – tendinită, care a apărut în cadrul turneului din Monte Carlo, unde am jucat meciul din turul doi care a fost foarte solicitant. De la acel meci nu am jucat deloc până la antrenamentul de ieri, când am încercat să mă antrenez timp de 20 de minute, însă nu m-am simţit destul de bine. Am făcut efortul necesar pentru a mă reface, împreună cu fizioterapeutii ATP, pentru acest meci de miercuri. Organizatorii m-au ajutat, au pus meciul cât mai târziu posibil, însă nu am avut suficient timp să mă refac. Dacă joc, există riscul să mă accidentez şi mai tare şi să nu ştiu când mă mai pot întoarce pe teren – pot rămâne câteva săptămâni fără să joc. Momentan, după discuţiile de azi cu fizioterapeutul, şi turneul de la Madrid este sub semnul intebării. Sper ca la jumătatea săptămânii viitoare să pot juca, în urma unui tratament intens. Îmi cer scuze în faţa partenerului meu şi a fanilor care ştiu că aşteptau să ne urmărească din nou. Câteodată nu eşti suficient de bine fizic pentru a intra pe teren. Sper să compensez la următoarele ediţii”, a declarat Horia Teăcu în cadrul conferinței de presă de la Arenele BNR.

Horia Tecău a câștigat în 27 aprilie 2014, turneul de dublu masculin din cadrul BRD Năstase Țiriac Trophy 2014.

După ce în 2012 a câștigat turneul alături de suedezul Robert Lindstedt, iar în 2013 alături de Max Mirnîi, în acest an Tecău și-a adjudecat trofeul alături de olandezul Jean-Julien Rojer.

Perechea româno-olandeză a fost înlocuită de cuplul Dusan Lajovic/Diego Schwartzman. Aceștia vor juca azi, de la ora 17.00, cu românii Patrick Grigoriu și Costin Pavăl, posesorii unui wild card.

Tot azi, în primul tur, va mai juca și Florin Mergea cu indianul Rohan Bopanna), cu perechea formată din Marcos Baghdatis (Cipru) şi Mikhail Youzhny (Rusia).

Marți seară, perechea Adrian Ungur-Marius Copil s-a calificat în sferturi de finală, după ce a învins în primul tur cuplul format din Chris Guccione și Andre Sa.