Horia Tecău a câștigat duelul românesc din semifinala de dublu masculin de la Wimbledon. Tecău și Rojer s-au impus în fața perechii formate din Florin Mergea și Rohan Bopanna.

Horia Tecău va juca cea de-a patra finală de grand slam din carieră, pe iarba de la Wimbledon. După ce le-a pierdut pe primele trei alături de suedezul Robert Lindstedt, în 2010, 2011 și 2012, românul are mari șanse să câștige trofeul alături de olandezul Jean Julien Rojer.

Favoriții patru ai turneului de dublu de la Wimbledon s-au impus joi, în semifinale, în fața cuplului româno-indian Florin Mergea/Rohan Bopanna, cu 4-6, 6-2, 6-3, 4-6, 13-11.

Victoria a venit după trei ore și 22 de minute de joc fabulos la cel mai înalt nivel. Este prima finală de grand slam pe care o joacă în carieră Jean Julien Rojer.

Florin Mergea a pierdut în fața perechii Tecău/Rojer de cinci ori anul acesta: în sferturi la Australian Open (alături de Inglot), în primul tur la Miami (partener Inglot), în optimi la Roma, optimi la Roland Garros și în semifinale la Wimbledon (toate cu Bopanna ca partener).

Florin Mergea și-a egalat cea mai bună performanță a sa la un Mare Șlem, după semifinala jucată anul trecut alături de croatul Marin Draganja la Roland Garros. Bopanna a mai jucat o semifinală la Wimbledon, în 2013.

Mergea/Bopanna va fi răsplătit cu un cec de 85.000 lire sterline și 720 de puncte ATP, în timp ce Tecău și Rojer și-au asigurat un cec de 170.000 lire sterline și 1.200 de puncte. dacă vor învinge în finală, românul și olandezul vor primi câte 2000 de puncte ATP și un cec în valoare de 340,000 de lire sterline.

În finală vor juca cu învingătorii din cea dea doua semifinală, disputată de perechile Jamie Murray/John Peers și Jonathan Erlich/Philipp Petzschner.