Horia Tecău a reușit luni, să se califice pentru prima dată în carieră în semifinalele probei de dublu mixt de la Roland Garros, alături de slovena Katarina Srebotnik.

Horia Tecău și Katarina Srebotnik s-au impus luni, în sferturi de finală în fața perechii formate din suedezul Robert Lindstedt și iberica Maria Jose Martinez Sanchez.

Perechea româno-slovenă și-a adjudecat partida cu scorul de 6-3, 6-2. În semifinale, Horia Tecău și Katarina Srebotnik vor juca cu perechea învingătoare din sfertul de finală disputat de Anastasia Rodionova/Aisam-Ul-Haq Qureshi cu favoriții doi ai competiției, perechea formată din Bethanie Mattek-Sands și Mike Bryan.

Accederea în semifinale la dublu mixt la Roland Garros le asigură românului și slovenei un cec în valoare de 28.000 de euro.

În 2012, Horia Tecău a câștigat alături de americanca Bethanie Mattek-Sands, turneul de dublu mixt de la Australian Open, iar în 2014 a pierdut finala din Australia, alături de indianca Sania Mirza.

Horia Tecău este calificat și în sferturi de finală la dublu masculin, unde face pereche cu olandezul Jean Julien Rojer.