Horia Tecău s-a calificat marţi seară, alături de olandezul Jean-Julien Rojer, pentru prima dată în carieră, în semifinalele probei de dublu masculin de la US Open.

Perechea româno-olandeză s-a calificat pentru prima dată, în semifinale la US Open. Horia Tecău şi Jean Julien Rojer s-au impus în sferturi de finală în două seturi, scor 6-1, 6-2, în faţa perechii formate din  Jamie Murray (Marea Britanie)/Bruno Soares (Brazilia), cu 6-1, 6-2.

Tecău și Rojer, capi de serie numărul 12, s-au impus în doar 62 de minute de joc. Cei doi au un titlu de Mare Șlem în palmares, în 2015, la Wimbledon.

Murray și Soares câștigaseră în fața perechii Tecău/Rojer în sferturi la Indian Wells, anul acesta, cu 7-6 (5), 6-4. Tecău și partenerul său mai aveau o victorie în fața cuplului Murray/Soares, anul trecut, în sferturi la Cincinnati (ATP Masters 1.000), cu 4-6, 6-2, 11-9.

Tecău și Rojer și-au asigurat un cec de 160.000 de dolari și 720 de puncte ATP, iar în penultimul act la US Open vor înfrunta principalii favoriți, Henri Kontinen (Finlanda)/John Peers (Australia).