Horia Tecău este de azi al cincilea jucător de dublu al lumii, grație câștigării trofeului de la Wimbledon alături de olandezul Jean Julien Rojer. Florin Mergea, semifinalist la turneul londonez, a urcat de azi pe locul 7 în lume.

România are de azi doi jucători în top șapte mondial la dublu masculin, în tenis. Horia Tecău, proaspăt campion la Wimbledon este de azi pe locul cinci mondial, grație celor 2000 de puncte primite la Londra. Românul revine astfel pe locul 5, pe care l-a mai deținut și în 28 august 2012. În prezent, Tecău are un total de 7130 de puncte la fel ca și partenerul său olandez, Jean Julien Rojer.

Câștigarea turneului de dublu de la Wimbledon i-a propulsat de azi pe Tecău și Rojer pe primul loc în clasamentul de dublu pe 2015, cu un total de 5050 de puncte ATP. Ceea ce le asigură participarea la Turneul Campionilor de la Londra din luna noiembrie.

Florin Mergea, semifinalist la Wimbledon alături de Rohan Bopanna, a urcat de azi opt locuri, până pe poziția șapte mondial, cea mai bună clasare a sa din carieră. Mergea are în prezent un total de 4870 de puncte ATP. În clasamentul pe 2015, Mergea și Bopanna au urcat până pe locul șase cu un total de 2735 de puncte ATP, ceea ce le dă mari speranțe că și ei vor merge în noiembrie la Turneul Campionilor.