Horia Tecău şi Jean Julien Rojer sunt noii campioni la dublu masculin la US Open. Perechea româno-olandeză a cucerit în premieră titlul la Grand Slam-ul american.

Horia Tecău şi Jean Julien Rojer au câştigat primul set al finalei de dublu de la US Open cu scorul de 6-4, în 40 de minute de joc.

Tecău şi-a pierdut serviciul la scorul de 3-3, dar perechea româno-olandeză a reuşit break-ul prin care au egalat scorul la 4-4, după care au închis setul pe serviciul lui Feliciano Lopez.

În debutul setului doi, Horia Tecău a servit prrimul şi românul a avut nevoie de 11 minute pentru a-şi face serviciul. Tecău a anulat adversarilor două mingi de break şi a reuşit să închidă game-ul abia cu a patra minge de avantaj.

La scorul de 2-1, Tecău şi Rojer au reuşit break şi s-au distanţat la scorul de 3-1. La acest scor, Tecău a servit şi nu a servit strălucit, oferindu-le ibericilor două şanse de re-break. A reuşit să facă patru puncte consecutive şi să se distanţeze la 4-1 în setul doi al finalei de dublu masculin de la US Open.

Horia Tecău a servit pentru câştigarea meciului. A condus cu 40-0, a ratat primele două mingi de meci, dar cu ajutorul olandezului a reuşit să fructifice cea de-a treia minge şi să câştige împreună turneul de dublu.

După doar o oră şi 25 de minute de joc, Horia Tecău şi Jean Julien Rojer au câştigat finala în două seturi, scor 6-4, 6-3.

Este a zecea prezenţă pentru Tecău la US Open. A cincea finală de Mare Şlem la dublu masculin pentru Horia Tecău.

Feliciano Lopez şi Marc Lopez vor primi câte 1200 puncte ATP şi vor âmpărţi cecul de 340,000 de dolari.

Tecău şi Rojer vor primi fiecare câte 2000 de puncte ATP şi vor împărţi cecul de 675.000 de dolari. Victoria de azi îi califică automat şi la Turneul Campionilor de la Londra din luna noiembrie.

Este al doilea titlu de Grand Slam cucerit de cuplul Tecău – Rojer, după cel din 2015 de la Wimbledon.