A patra oară a fost cu noroc. După trei finale consecutive jucate și pierdute pe iarba londoneză, Horia Tecău a izbutit să cucerească turneul de Grand Slam de la Wimbledon alături de partenerul său olandez, Jean Julien Rojer. 

Succes fantastic pentru tenisul românesc la Wimbledon. La 42 de ani distanță de cânt Ilie Năstase cucerea trofeul la dublu la Wimbledon alături de Jimmy Connors, un nou român scrie istorie la Londra.

Horia Tecău și Jean Julien Rojer au devenit campioni la Wimbledon după ce sâmbătă s-au impus în fața perechii Jamie Murray și John Peers.

În primul game al finalei, s-a petrecut o situație inedită. La scorul de 30-30, Jean Julien Rojer și-a contestat propriul serviciu, după ce Jaime returnase câștigător. Olandezul a avut dreptate, servise afară, a servit cu al doilea reușind să obțină minge de game, iar mai apoi românul a închis punctul.

După o oră și 52 de minute de joc, perechea româno-olandeză, favorită patru la turneul londonez, s-a impus în trei seturi scor 7-6(7-5), 6-4, 6-4.

Astfel că după o perioadă de 42 de ani, un român reușește să se impună în finala de dublu de la Wimbledon. În 1973, Ilie Năstase care a cîştigat proba de dublu de la Wimbledon alături de Jimmy Connors.

Pentru succesul de azi, Horia Tecău și Jean Julien Rojer vor primi câte 2000 de puncte ATP și vor împărți un premiu în valoare de 340,000 de lire sterline.