Hillary Clinton, fostă primă doamnă a Statelor Unite, vrea să urce în grad și să devină prima femeie președinte din istoria USA.

La șapte ani distanță de când a pierdut alegerile interne în Partidul Democrat în favoarea lui Obama, Hillary Clinton își încearcă din nou norocul.

Fosta primă Doamnă a SUA, a anunțat duminică, printr-un mesaj video, postat pe site-ul oficial HillaryClinton.com, candidatura la preşedinţia Statelor Unite.

Pe site, care tocmai a fost lansat, este postat primul mesaj de campanie al fostului secretar de Stat american.

Mesajul se adresează clasei mijlocii – tema predilectă atât a candidaţilor republicani, cât şi democraţi – şi rezonează cu mesajul consilierului lui Barack Obama John Podesta de a “face clasa de mijloc să însemne ceva din nou”.

”Americanii şi-au croit drum înapoi de la perioada economică dificilă, dar drumul este în continuare în favoarea celor din vârf. Americanii obişnuiţi au nevoie de un campion, iar eu vreau să fiu acel campion. Aşa că plec la drum pentru a vă câştiga votul, deoarece a sosit vremea voastră. Iar eu sper că îmi veţi fi alături”, afirmă Hillary Clinton în mesajul video.

Încă de sâmbătă, Barack Obama a declarat într-o conferinţă de presă după întâlnirea istorică cu Raul Castro, în Panama, că fosta sa contracandidată democrată din 2008 “ar fi o preşedintă excelentă”.

La 67 de ani, ea este în acest stadiu singurul candidat oficial la alegerile primare democrate și domină sondajele partidului.

Alegerile primare debutează la începutul anului 2016 în Iowa și New Hampshire. Alegerile prezidențiale vor avea loc în noiembrie 2016.