Sonia Argint Ionescu prezintă o nouă ediţie Vreau să fiu sănătos sâmbătă, 2 mai, de la ora 14.30, la TVR 1 şi TVR+.  

În fiecare sâmbătă, de la 14.30, telespectatorii TVR 1 au întâlnire cu echipa emisiunii Vreau să fiu sănătos. Prezentatoarea Sonia Argint Ionescu şi realizatoarea Beatrice Cioba aduc în fiecare sâmbătă noutăţi din lumea medicală, cele mai recente tratamente şi terapii sau metode profilactice.

Pentru ediţia din 2 mai, echipa Vreau să fiu sănătos a pregătit noi subiecte de interes pentru telespectatori: hernia de disc, intoleranţele alimentare, consecinţele dependenţei de calculator, dar şi o poveste impresionantă de viaţă.

Cauzele herniei de disc sunt legate în principal de obişnuinţele generate de sedentarismul omului contemporan. Ce este hernia de disc, când trebuie operată şi când nu, în ce fel poate ajuta kinetoterapia vom afla de la dr. Sandra Ristache, medic primar balneofizioterapie la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi dr. Dan Teleanu, medic primar neurochirurg la acelaşi spital.

Copilul dumneavoastră nu se desparte de telefonul mobil sau de tabletă nici la masă? În loc să petreacă timp cu familia, preferă să se izoleze în faţa calculatorului? Atunci există o problemă. Una dintre cele mai periculoase adicţii este pe cale să se instaleze: dependenţa de calculator. Consilierul psihologic Andra Costin, Valentina Contanu, medic specialist ortopedie pediatrică, Andra Dinu, doctorand în medicină şi fiziokinetoterapeut ortoped vor discuta despre acest subiect şi vor oferi mai multe detalii pe acest subiect în materialul realizat de Cristina Andrei.

Intoleranţa alimentară este reacţia patologică ce se produce în cursul consumului anumitor alimente. Cele mai cunoscute forme de intoleranţă alimentară sunt cele la gluten şi la lactoză. Doctorul Ileana Stamate, medic specialist diabet, nutriţie, boli metabolice ne lămureşte cum trebuie abordate aceste intoleranţe la Vreau să fiu sănătos de sâmbătă, 2 mai.

Nu lipseşte din această ediţie nici povestea de viaţă unei tinere pe care mulţi ar avea motive să o invidieze. Din păcate, povestea ei include şi un episod sever de depresie, pe care veţi afla cum l-a depăşit tot în ediţia de sâmbătă a emisiunii prezentate de Sonia Argint Ionescu.