HCM Minaur Baia Mare a câștigat duminică seară, în Sala Sporturilor ”Lascăr Pană” din Baia Mare, partida cu HC Motor Zaporoje. Este prima victorie a băimărenilor în Liga Campionilor.

Prim succes pentru Campioana României în Grupa D a Ligii Campionilor la handbal masculin. Băimărenii s-au impus cu scorul de 35-30 în fața echipei HC Motor Zaporoje din Ucraina.

Minaur și-a adjudecat clar victoria în partida cu ucraineenii, după un mec extrem de bun, în care pilonii au fost maghiarii Peter Tatai și Tamas Ivancsik.

Campioana României a avut un început foarte bun de meci și a condus la trei goluri, pentru ca în minutul 20 diferența să fie de 13-8. La pauză, avantajul echipei gazdă era de patru goluri, 18-14.

Minaur s-a distanțat la șase goluri în minutul 40, însă echipa oaspete a încercat să limiteze proporțiile scorului. Cea mai mare diferență de pe tabelă s-a înregistrat în minutul 55, când Minaur a condus cu 33-25.

Skjern Handbold ocupă primul loc, cu 4 puncte, urmată de Metalurg, 2 p (-2), Motor Zaporoje, 2 p (1), HCM Minaur Baia Mare, 2 p (1), Elverum Handball Herrer, 2 p (-13), Kadetten Schaffhausen, 0 p.

Duminica viitoare, HCM Minaur joacă tot pe teren propriu în Champions League, cu Kadetten Schaffhausen.