HCM Minaur Baia Mare, Campioană României la handbal masculin după 16 ani de pauză

HCM Minaur Baia Mare, Campioană României la handbal masculin după 16 ani de pauză
loading...

HCM Minaur Baia Mare este noua regină a handbalului masculin românesc. După o pauză de 16 ani, echipa devine din nou, Campioana României. Băimărenii au cucerit trofeul, marți seară, pe teren propriu, după ce au învins în a doua partidă a finalei, echipa CSM București.

HCM Minaur Baia Mare a readus bucuria pe fețele celor 3000 de spectatori prezenți în Sala Sporturilor ”Lascăr Pană” din Baia Mare, după ce echipa feminină a pierdut titlul de campioană, în fața echipei CSM București.

Minaur s-a impus marți seară cu scorul de 26-24, în fața celor de la CSM București, echipă care a avut un portar fantastic, pe Ionuț Iancu, care a izbutit să apere patru lovituri de la 7 metri.

Finalul de meci a fost extrem de tensionat, dată fiind miza jocului.  Cu un minut şi jumătate înainte de final, croatul Pribanici a făcut un fault de joc la Novanc şi l-a pus la pămînt.

Pivotul CSM-ului a ripostat şi l-a lovit de două ori cu pumnul pe băimărean. Imediat Sadoveac a sărit în ajutorul coechipierului său. După o încăierare generală, jucătorii au fost în cele din urmă potoliți, iar arbitrii  le-au arătat însă cartonaşul roşu lui Marius Novanc şi Marius Sadoveac.

În partida de la București, HCM Minaur Baia Mare se impusese cu același scor, 26-24.

Astfel că după o pauză de 16 ani, Minaur redevine Campioana României, pentru a treia oară. Trofeul de azi se adaugă Cupei României cucerite în acest an, tot pentru a treia oară, după titlul din 1998 și 1999.

Elevii lui Lars Walter vor evolua din toamnă, în preliminariile Ligii Campionilor la handbal masculin.

HCM Minaur Baia Mare a mai cucerit trofeul în 1998 și 1999, dar şi Cupa EHF în 1985 şi 1988.

Categorii: SPORT

Autor

Recent NEWS

Puteți contacta redacția site-ului de știri www.recentnews.ro pentru sugestii, ponturi, comentarii, păreri, sau drepturi la replică, la adresa office@recentnews.ro