HCM Baia Mare a învins duminică, în deplasare, în mod incredibil, echipa daneză, Viborg, în Grupa Principală II a Ligii Campionilor la Handbal Feminin. Victoria de azi menține campioana României în cursa pentru calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

Handbalistele de la Baia Mare au reușit să se impună duminică, în partida cu Viborg, deși porneau cu șansa a doua.

HCM Baia mare a început cu stângul partida și în primele 3 minute de joc erau conduse de daneze cu 3-0. Însă au reușit egalarea la 3-3, în minutul 5. Dar din nou, danezele au apăsat pedala și au reușit să preia conducerea cu 3 goluri avans în minutul zece, scor 7-4.

Campioana României a reușit să revină în joc și să egaleze din nou scorul în minutul 22 la 8-8 și mai apoi să intre la pauză, în avantaj, scor 13-12.

În debutul meciului, după trei minute de joc, danezele conduceau cu 3-0. HCM a reușit să egaleze scorul la 3-3 în minutul 5, dar în minutul 10, Viborg s-a desprins din nou la trei goluri, scor 7-4.

În repriza a doua, echipa antrenată de Tine Tiseljși a controlat mai tot timpul jocul, iar gazdele au fost într-o continuă cursă de urmărire.

Cu mult noroc, dar și grație paradelor excepționale ale portarului Paula Ungureanu, HCM Baia Mare a închis partida cu o victorie la limită, scor 31-30.

În clasament, pe primul loc se află Larvik; cu 14 puncte, urmată de Györi Audi ETO KC, 12 p, Viborg HK, 5 p, Metz Handball, 4 p (-3), HCM Baia Mare, 4 p (-22), IK Sävehof, 3 p.

Pe 1 martie, HCM Baia Mare va juca pe teren proproiu cu IK Savehof.