HCM Baia Mare a fost bătută măr sâmbătă, în returul sfertului de finală, de Dinamo Volgograd şi a ratat calificarea în semifinalele Ligii Campionilor.

Visul frumos al băimărencelor s-a frânt sâmbătă, la Volgograd. A fost o adevărată Sâmbătă a patimilor pentru Campioanele României care nu au fost în stare să lege un joc bun şi logic.

Băimărencele s-au remarcat prin ratări incredibile şi greşeli copilăreşti, semn că emoţiile au fost mai mari decât voinţa şi dorinţa de a câştiga.

HCM Baia Mare a jucat catastrofal în prima repriză cu Dinamo Volgograd, reuşind să înscrie doar 11 goluri şi să încaseze 18. Scorul era mult mai mic dacă băimărencele nu ratau trei lovituri de la 7 metri şi nu nimereau bara de alte patru ori. Astfel că la pauză HCM era condusă cu 7 goluri de rusoaice, 18-11.

După o primă repriză catastrofală a urmat o a doua repriză şi mai catastrofală. Băimărencele nu s-au trezit la realizate astfel că în minutul 40 erau conduse cu 11 goluri, scor 27-11. Pe final de partidă, HCM Baia Mare a accelerat puţin jocul, pe fondul unei relaxări a rusoaicelor. Ştiind că nu mai poate pierde calificarea, Dinamo Volgograd a trimis pe teren în ultimele minute de joc, rezervele, şi astfel HCM  a reuşit să mai reducă din diferenţă şi să se apropie la doar 5 goluri. Şi după 60 de minute de joc, HCM Baia Mare a fost învinsă cu scorul de 30-25 şi a ratat calificarea în premieră în semifinalele Ligii Campionilor.

Săptămâna trecută, HCM s-a impus pe teren propriu, în Sala Sporturilor din Baia Mare, cu scorul de 25-23.