Vești bune pentru handbalul feminin din România. Vom avea două echipe în Liga Campionilor. HCM Baia Mare se alătură campioanei României, CSM București, în cea mai puternică competiție intercluburi din lume.

HCM Baia Mare s-a calificat în Liga Campionilor după ce duminică a învins în finala turneului preliminar de pe teren propriu, formaţia daneză Team Esbjerg, cu scorul de 32-21 (15-9).

Băimărencele bifează astfel cea de-a treia calificare consecutivă în Liga Campionilor, călcând astfel pe urmele Oltchim Rm. Vâlcea.

În timp ce Campioana României, CSM București se află la prima participare în Liga Campionilor.

HCM Baia Mare va juca în grupa A a Ligii Campionilor cu Larvik HK (Norvegia), Krim (Slovenia) şi Rostov-Don (Rusia), iar celelalte trei echipe participante la turneul de la Baia Mare vor evolua în Cupa Cupelor.

În Liga Campionilor la handbal feminin, România mai este reprezentată de campioana CSM Bucureşti, repartizată în grupa D, cu Buducnost (Muntenegru), IK Savehof (Suedia) şi MKS Lublin (Polonia).

HCM Baia Mare va debuta în deplasare, în 16 octombrie, cu Krim Ljubljana, iar CSM Bucureşti pe teren propriu, tot în 16 octombrie, cu MKS Lublin.