HCM Baia Mare s-a calificat duminică seară, pentru prima dată în istorie, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin, după ce a învins pe teren propriu, echipa daneză, Viborg, cu 32- la 22.

Victorie uriașă reușită duminică seară în Sala Sporturilor din Baia Mare, de HCM, în fața campioanei Danemarcei, Viborg. HCM Baia Mare este în premieră în primele opt echipe ale Europei.

În ultimul meci din Grupa a 2-a principală, unde a intrat cu zero puncte, HCM Baia Mare a reușit să obțină biletele pentru sferturile Ligii Campionilor.

Campioana României a măturat pe jos cu Viborg și a reușit să-și adjudece victoria cu zece goluri avans, clasându-se astfel pe locul trei în grupă.

Băimărencele au început în forță partida și după 15 minute de joc conduceau cu un avans de 5 goluri, scor 8-3. Iar cu un minut înainte de finalul primei reprize, Viborg era condusă cu 7 goluri diferență, scor 17-10. La pauză, HCM Baia Mare a intrat cu avans de 6 goluri. ca în repriza a doua, băimărencele să măture pe jos cu danezele, stabilind în minutul 50, recordul de 11 goluri avans, scor 28-17.

Cu opt puncte în Grupa a 2-a principală, HCM Baia Mare se califică în premieră în sferturile de finală ale Ligii Campionilor unde va juca cu Dinamo Volgograd.