HCM Baia Mare a obținut sâmbătă seară, în Sala Sporturilor din Baia Mare, o victorie uriașă în sferturile de finală ale Ligii Campionilor în fața echipei ruse, Dinamo Volgograd.

HCM Baia Mare a reușit să se impună pe teren propriu, sâmbătă, în manșa tur a sfertului de finală cu Dinamo Volgograd, cu scorul de 25-23 și sunt favorite la calificarea în semifinalele Ligii Campionilor la handbal feminin.

Deși au fost conduse de rusoaice până în minutul 57, tricolorele au reușit să obțină victoria în ultimul minut de joc al partidei, când au marcat două goluri.

Anastasia Lobaci a reușit să înscrie de cinci ori în poarta rusoaicelor, în timp ce Lois Abbingh, Alexandra Do Nascimento și Luciana Marin au marcat fiecare câte patru goluri pentru HCM Baia Mare.

Meciul a fost arbitrat de sârboaicele Branka Maric și Zorica Masic, iar delegat EHF a fost olandezul Cornelius Wiebrands.

Returul sfertului de finală se va disputa sâmbăta viitoare, la Volgograd. Pentru a se califica în semifinale, băimărencele nu trebuie să piardă la mai mult de două goluri diferență, însă scorul să nu fie mai mare de 23-21. Dacă termină la egalitate, sau sunt învinse cu un gol diferență, tricolorele merg în premieră în semifinalele Ligii Campionilor.