HC Odorhei, calificare istorică în semifinalele Challenge Cup

HC Odorhei a învins duminică seară, pe teren propriu, echipa ucraineană ZTR Zaporoje, în returul sfertului de finală din Challange Cup, și s-a calificat pentru prima dată în semifinalele competiției.

După 26-18 în manșa tur, din Ucraina, HC Odorhei a avut de furcă cu ucrainienii, pe teren propriu.

Hanbaliștii de la ZTR Zaporoje au început în forță partida și au condus cu 7-4 în minutul 17, apoi cu 11-9 în minutul 28, ca la pauză să intre cu avans de patru goluri, 13-9.

Diferența de scor din prima repriză i-a făcut pe harghiteni să intre motivați în repriza a doua, reușind să restabilească egalitatea, scor 15-15 în minutul 42. Iar în minutul 47 s-au distanțat la două goluri, 19-17. Și după 60 de minute de joc, HC Odorhei s-a impus pe merit, în fața celor de la ZTR Zaporoje, cu scorul de 22-20.

Reușind astfel să se califice în premieră în semifinalele Challenge Cup, bifând cel mai mare rezultat din istoria clubului.

În semifinale, echipa lui Vlad Caba va juca cu Benfica Lisabona, care a trecut de polonezii de la KS Azoty-Pulawy, cu 37-29 în Polonia și 31-32 la Lisabona.

HC Odorhei va juca pe teren propriu prima manșă cu Benfica, pe 11 sau 12 aprilie, iar returul la Lisabona, pe 18 sau 19 aprilie.

În cealaltă semifinală se vor înfrunta echipele Stord din Norvegia şi ABC Liberty Seguros din Portugalia.