HC Odorhei s-a impus duminică, pe teren propriu, în fața echipei portugheze, Benfica Lisabona, în manșa tur a semifinalelor Challenge Cup, cu scorul de 31-29.

Hargitenii au bifat o victorie importantă în semifinalele Challenge Cup, având mari șanse să acceadă pentru prima dată în istorie, în finala competiției europene la handbal masculin.

După o primă repriză echilibrată, în care au reușit să se desprindă la trei goluri diferență abia în minutul 24, hragitenii au făcut un joc foarte bun în repriza a doua. Însă finalul de meci i-a găsit pe picior greșit și diferența de 6 goluri stabilită în minutul 45, s-a redus la doar două, la finalul partidei, încheiate cu scorul de 31-29.

Pentru HC Odorhei au marcat Vladimir Rusia cu 8 goluri și Chike Osita Onyejekwe cu 7 goluri, au fost cei mai buni marcatori ai echipei HC Odorhei. În timp ce Andrei Mihalcea și Ionuț Ramba au marcat câte patru goluri fiecare, iar Goran Kuzmanoski și Lazo Majnov câte trei goluri. Adrian Sipos și Huba Talas au bifat și ei câte un gol în poarta lusitanilor.

Partida a fost arbitrată de Erdoan Vitaku și Arsim Vitaku, din Kosovo, iar delegat EHF a fost Nicolae Vizitiu din Republica Moldova.

Returul semifinalei se va disputa la Lisabona pe 19 aprilie.