Hayssam aruncă BOMBA: Băsescu e PROFESORUL, el m-a ajutat să fug din România

Traian Băsescu este „PROFESORUL” din stenogramele răpririi jurnaliştilor români în Irak în 2005. Omar Hayssam spune că aşa îi spunea el lui Băsescu, „PROFESORUL” şi că fostul Preşedinte al României l-a ajutat împreunăm cu Iassin şi cu procurorul Ciprian Nastasiu, l-au ajutat să plece din ţară.

Omar Hayssam a făcut joi seară, dezvăluiri explozive într-un interviu acordat Antena 3.

Sirianul a plecat din ţară cu maşina prin Vama Veche întrucât a dat şpagă 1.5 milioane de dolari, bani care i-a dat medicului Mohamed Yassin şi că 700.000 de dolari ar fi ajuns la judecătorul care l-a pus în libertate.

Băsescu l-a sunat personal pe Hayssam a doua zi după răpirea jurnaliştilor în Irak şi l-a chemat la Cotroceni pentru a-i da bani lui Mohamed Yassin care fusese trimis de Băsescu să negocieze în Irak cu răpitorii.

Omul de afaceri a povestit şi episodul când l-a cunoscut pe Mohamed Yassin şi i-a dat bani lui Vasile Blaga.

„Pe 2 noiembrie 2004, m-am trezit cu poliţişti, cu mascaţi, cu procuriri, care percheziţionau afacerile mele. Şi au deschis un dosar economic de evaziune fiscală sau spălare de bani. A doua zi, Mohammad Yassin a venit la mine. Ne cunoşteam din vedere. În lipsa mea vorbea de mine nu tocmai bine. Eram un fel de lider la arabi. Mi-a spus că ştie ce s-a întâmplat cu acest control si el are posibilitate să mă ajute dacă vreau. Şi cu această ocazie să mă mut de la PSD la PD. I-am spus să-mi dea răgaz câteva zile şi discutăm. Am revenit la Yassin şi i-am spus hai să ne vedem. Mi-a spus că poate să mă ajute să nu mai calce nimeni. Mă costă două milioane de dolari şi mai finanţezi şi tu campania. Aveam doar 150.000 cash, i-am trecut drept garantie o parte din averea mea (…) Mohamad Yassin mi-a cerut 150.000 de dolari. Nu am avut decât 50.000. Am mers cu ei la al, apoi am mers la Ministerul de Interne. El a coborât, a intrat în sediu, a stat 30 de minute și a ieșit. Mi-a zis că a rezolvat. Așa declară Yassin, că i-a dat banii lui Vasile Blaga. Mi-a spus că a rezolvat dosarul. Nu a mai venit nimeni, dar s-a reluat în 2008-2009. Dar nu am mai fost căutat atunci“.

Despre Traian Băsescu şi episodul răpirii jurnaliştilor din Irak

“Traian Băsescu m-a sunat direct. Mi-a cerut să mă duc la dânsul şi să ajut la criza jurnaliştilor răpiţi. Eu pe 28 seara când am aflat, l-am sunat pe Yassin, a venit la mine seara şi mi-a spuns că nu este nicio problemă cu răpirea asta, ce se întâmplă cu asta. Merg mâine în Irak şi o rezolv. Şi a doua zi a fost delegat de preşedinte Băsescu şi a plecat în Irak“.

Dorin Iacob a confirmat joi seară, în direct prin telefon la Antena 3, că a fost de două ori în Siria să-l viziteze pe Omar Hayssam şi că prima dată a fost cu omul de afaceri Buzoianu.

Dorin Iacob spune că a mers să-l vadă pe sirian, pentru că acesta a făcut un denunţ la DNA în care Hayssam  pomenea numele său.

Hayssam a spus ca Iacob şi Buzoianu l-au vizitat în 2007 după ce Băsescu a fost suspendat pentru a se asigura că sirianul nu ciripeşte ceva în presă despre Băsescu.

Omar a spus la Antena 3 că el a fost răpit din închisoarea din Damasc şi dus direct într-un avion care adusese din România, ajutoare în Siria.