Traian Băsescu este „PROFESORUL” din stenogramele răpririi jurnaliştilor români în Irak în 2005. Omar Hayssam spune că aşa îi spunea el lui Băsescu, „PROFESORUL” şi că fostul Preşedinte al României l-a ajutat împreunăm cu Iassin şi cu procurorul Ciprian Nastasiu, l-au ajutat să plece din ţară.

Omar Hayssam a făcut joi seară, dezvăluiri explozive într-un interviu acordat Antena 3.

Sirianul a plecat din ţară cu maşina prin Vama Veche întrucât a dat şpagă 1.5 milioane de dolari, bani care i-a dat medicului Mohamed Yassin şi că 700.000 de dolari ar fi ajuns la judecătorul care l-a pus în libertate.

Băsescu l-a sunat personal pe Hayssam a doua zi după răpirea jurnaliştilor în Irak şi l-a chemat la Cotroceni pentru a-i da bani lui Mohamed Yassin care fusese trimis de Băsescu să negocieze în Irak cu răpitorii.

Omul de afaceri a povestit şi episodul când l-a cunoscut pe Mohamed Yassin şi i-a dat bani lui Vasile Blaga.

„Pe 2 noiembrie 2004, m-am trezit cu poliţişti, cu mascaţi, cu procuriri, care percheziţionau afacerile mele. Şi au deschis un dosar economic de evaziune fiscală sau spălare de bani. A doua zi, Mohammad Yassin a venit la mine. Ne cunoşteam din vedere. În lipsa mea vorbea de mine nu tocmai bine. Eram un fel de lider la arabi. Mi-a spus că ştie ce s-a întâmplat cu acest control si el are posibilitate să mă ajute dacă vreau. Şi cu această ocazie să mă mut de la PSD la PD. I-am spus să-mi dea răgaz câteva zile şi discutăm. Am revenit la Yassin şi i-am spus hai să ne vedem. Mi-a spus că poate să mă ajute să nu mai calce nimeni. Mă costă două milioane de dolari şi mai finanţezi şi tu campania. Aveam doar 150.000 cash, i-am trecut drept garantie o parte din averea mea (…) Mohamad Yassin mi-a cerut 150.000 de dolari. Nu am avut decât 50.000. Am mers cu ei la al, apoi am mers la Ministerul de Interne. El a coborât, a intrat în sediu, a stat 30 de minute și a ieșit. Mi-a zis că a rezolvat. Așa declară Yassin, că i-a dat banii lui Vasile Blaga. Mi-a spus că a rezolvat dosarul. Nu a mai venit nimeni, dar s-a reluat în 2008-2009. Dar nu am mai fost căutat atunci“.

Despre Traian Băsescu şi episodul răpirii jurnaliştilor din Irak

“Traian Băsescu m-a sunat direct. Mi-a cerut să mă duc la dânsul şi să ajut la criza jurnaliştilor răpiţi. Eu pe 28 seara când am aflat, l-am sunat pe Yassin, a venit la mine seara şi mi-a spuns că nu este nicio problemă cu răpirea asta, ce se întâmplă cu asta. Merg mâine în Irak şi o rezolv. Şi a doua zi a fost delegat de preşedinte Băsescu şi a plecat în Irak“.

Dorin Iacob a confirmat joi seară, în direct prin telefon la Antena 3, că a fost de două ori în Siria să-l viziteze pe Omar Hayssam şi că prima dată a fost cu omul de afaceri Buzoianu.

Dorin Iacob spune că a mers să-l vadă pe sirian, pentru că acesta a făcut un denunţ la DNA în care Hayssam  pomenea numele său.

Hayssam a spus ca Iacob şi Buzoianu l-au vizitat în 2007 după ce Băsescu a fost suspendat pentru a se asigura că sirianul nu ciripeşte ceva în presă despre Băsescu.

Omar a spus la Antena 3 că el a fost răpit din închisoarea din Damasc şi dus direct într-un avion care adusese din România, ajutoare în Siria.