Haos la Paris. Zeci de răniţi în urma confruntărilor violente cu forţele de ordine

Haos la Paris. Zeci de răniţi în urma confruntărilor violente cu forţele de ordine
loading...

Haos pe străzile din Paris. Protestele iniţiate de „Vestele Galbene” împotriva scumpirii carburanţilor, au degenerat şi au dus la confruntări violente cu forţele de ordine, arestări, răniţi şi maşini incendiate.

Parisul este de nerecunoscut. Protestatarii au distrus magazine, au incendiat maşini, au aruncat cu pietre în forţele de ordine şi au vandalizat Arcul de Triumf.

Forţele de ordine au ripostat cu gaze la crimogene, tunuri cu apă şi gloanţe de cauciuc, pentru a calma protestatarii furioşi şi extrem de violenţi.

Emmanuel Macron, tocmai întors de la summitul G20 din Argentina, a mers la Arcul de Triumf, la picioarele căruia se află Mormântul Soldatului Necunoscut din Primul Război Mondial, însoţit de ministrul de interne Christophe Castaner şi de secretarul de stat Laurent Nunez.

Emanuel Macron a spus că respectă dreptul la protest, dar nu tolerează violenţele, mai ales că tot ce urmăresc cei din stradă acum este doar să creeze haos, crede șeful statului francez.

Violenţele au izbucnit în timpul unei noi mobilizări a aşa-numitelor „veste galbene” – un val de contestare pornit în urmă cu jumătate de lună împotriva creşterii taxelor la carburanţi, a scăderii nivelului de trai şi, în general, împotriva guvernului şi a politicilor lui Emmanuel Macron.

Categorii: EXTERNE

Autor

recentNEWS.ro

Puteți contacta redacția site-ului de știri www.recentnews.ro pentru sugestii, ponturi, comentarii, păreri, sau drepturi la replică, la adresa office@recentnews.ro

Comentarii

 1. livia
  livia 3 decembrie, 2018, 11:03

  Arde Parisul pentru ca Franta este sub ocupatia unui fraudulos presedinte, sluga la infractorul mondial Soros George.
  Arde si sufletul in romani pentru ca Presedentia tarii este sub ocupatia unui dovedit nazist, calaul tarii.
  Dumnezeu va face dreptate Frantei si Romaniei ,tari ingemanate părin cultura ,prin civilizatie, dar si prin suferinta.

  Reply this comment

Scrie un comentariu

<