Marian Munteanu a anunțat, miercuri, că în urma discuțiilor cu lideri ai partidului, a decis să-și retragă candidatura din partea PNL pentru Primăria Capitalei. Cătălin Predoiu, Președinte PNL București, a anunțat miercuri seară că își va asuma candidatura la Primăria Capitalei.

Desemnat pe 12 aprilie, Marian Munteanu este al treilea candidat lansat de PNL în competiţia pentru Primăria Capitalei, după Ludovic Orban şi Cristian Buşoi.

„Am avut discuții în ultimele două zile cu liderii partidului, cu reprezentanți din sectoare, în încercarea de a găsi o formulă eficientă. Din păcate, a fost dificil să identificăm o formulă de unitate. Nu se pot câștiga lupte fără unitate, solidaritate și loialitate reciprocă. (…) În consecință, am consimțit în urma acestor discuții să-mi retrag candidatura, am acceptat această chestiune și sunt convins că PNL va găsi o soluție pentru a păstra unitatea acestei echipe, a organizației la București și pentru a oferi bucureștenilor un proiect bun, util și câștigător. Am răspuns invitației onorante a PNL de a mă alătura unei echipe care să reușească să schimbe lucrurile în București, pentru că administrarea unei capitale nu se poate face decât cu o echipă. Indiferent cine ar fi primar nu poate lucra decât înconjurat de consilieri, de numeroși experți, de organizațiile din sectoare, de primarii sectoarelor. În lipsa unei coagulări de energie este greu să ajungi la un rezultat bun. Din nefericire, această campanie nu a fost întâmpinată de toată lumea așa cum ar fi trebuit. Au fost unii care s-au demobilizat, alții au dat credit unor anumite alegații, unor anumite acuzații. S-a ajuns până acolo încât candidați pentru postul de primar s-au desolidarizat de campania mea. Eu am spus din capul locului, când am acceptat această invitație: eu vin să ajut, vin să sprijin cu tot ce pot la susținerea unui parteneriat care să aducă pe lângă echipa PNL forțe ale societății civile”, a spus Marian Munteanu, la sediul PNL.

Candidatura lui Marian Munteanu a stârnit un val de critici din partea societăţii civile, mai multe ONG-uri solicitând retragerea acestuia, pe motiv că este incompatibil cu valorile europene şi democratice şi a dat dovadă de simpatii faţă de mişcarea legionară, de care nu s-a dezis niciodată. Contestaţiile s-au intensificat ulterior, chiar candidaţi ai PNL la sectoarele din Capitală delimitându-se de Marian Munteanu.

Cătălin Predoiu, preşedinte PNL Bucureşti, este noul candidat al Partidului Naţional Liberal la Primăria Bucureşti, după retragerea lui Marian Munteanu.